Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Focar de Covid19 la secția de Neurologie a Spitalului Județean. Șefa de secție și asistenta sefă suspendate, angajații și pacienții de pe tot etajul sunt testați

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud a luat măsuri drastice după ce a descoperit un adevarat focar de Covid 19 în secția de Neurologie. Medicul sef de secție și asistenta șefa au fost suspendate din funcție, iar personalul de pe întreg etajul, adică din secțiile Neurologie, Cardiologie, Oftalmologie și Transfuzii este testat. În plus toți pacienții secției de Neurologie, 50 de persoane cu totul  vor face testul. Directorul Gabriel Lazany a explicat într-o conferință de presă realizată online că există suspiciuni că o parte a personalului medical din secție nu a respectat procedurile interne de protecție și că obișnuiau să servească masa de prânz împreună fără să țină cont de proceduri.

”Relaxarea nu este doar in randul populației este si in rândul personalului medical. Prima măsură pe care am luat-o a fost suspendare adin funcție a medicului șef de secție și a asistentei șefe de la secția de Neurologie. Deci am luat o decizie de suspendarea a acestora din funcție pe perioada anchetei. Dacă voi constata că lucrurile au fost gestionate necorespunzător, probabil voi lua și alte măsuri. Deocamdată suspendarea este temporară până definitivăm ancheta. Din primele discutii ale serviciului resurse umane se pare ca era un obicei la nivelul secției de a servi masa de prânz împreună, absolut fără nicio protecție,ceea ce e total contraindicat și interzis de procedurile Spitalului. Dar vom vedea exact care sunt aceste cauze” a spus Gabriel Lazany. Managerul a explicat și cum a fost depistă întreaga situație, de la un asistent care lucra la Computerul Tomograf: ” Săptămâna trecută, am avut un asistent medical, simptomatic, pe care l-am testat, care lucra la CT, iar în urma anchetei, am testat contacţii lui. Primul contact care a fost testat este partenera lui, care este asistentă medicală la secţia de Neurologie. Este pozitivă, drept urmare ne-am dus mai departe cu testările la personalul din cadrul secţiei de Neurologie şi ieri am depistat pozitive opt asistente medicale şi o asistentă medicală din secţia de ATI”.

Spitalul Județean a transmis și numărul angajaților care au intrat în testări:   18 angajați ai Secției Neurologie, 28 angajați ai Secției Cardiologie, 8 angajați ai Unității de Transfuzie Sanguină și 10 angajați ai Compartimentului Oftalmologie, secții situate la etajul 3 al spitalului. ”Și cei 50 de pacienți internați în prezent la etajul 3 vor fi testați Covid-19, dintre aceștia 25 fiind internați la Secția Cardiologie, 23 la Secția Neurologie și 2 la Compartimentul Oftalmologie.” transmite Spitalul Județean de Urgență.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu