Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Mai mult de jumătate din personalul Secției de Neurologie infectat cu Covid 19. Pacienții au fost mult mai norocoși

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După testarea întregului personal și a pacienților internați la Secția de Neurologie, managerul Spitalului Județean Gabriel Lazany a anunțat rezultatele. Pe facebook: 19 din 37 de membri ai personalului secției sunt pozitivi.

În schimb un singur pacient din cei 23  a fost depistat pozitiv, însă conducerea Spitalului Județean de Urgență susține că s-ar fi molipsit în afara unității spitalicești:  ”pozitivarea nu poate fi asociată cu focarul de infecție având în vedere perioada scurtă de la internare” a scris Lazany. În total în secție 16 pacienți sunt negativi, iar 6 nu au putut fi testați din cauza modului în care ar fi fost prelevate probele, adică ” recoltare necorespunzătoare” potrivit managerului Lazany,  urmând ca acestea să fie repetate.

Niciun alt caz pozitiv nu s-a înregistrat în restul secțiilor de pe același palier, adică Oftalmologie și  Cardiologie:  ”Secția Cardiologie 👉 28 angajați testați – toți negativi; 👉 25 pacienți testați – toți negativi și Secția Oftalmologie 👉 17 angajați testați – toți negativi;👉 2 pacienți testați – ambii negativi” scrie Lazany pe facebook.

Într-o postare anterioară managerul SJU a vorbit despre iresponsabilitate în cazul de la Neurologie, acolo unde a suspendat temporar conducerea, după ce ar fi aflat prin intermediul celor de la resurse umane că personalul secției lua masa de prânz împreună fără păstrarea măsurilor de protecție

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu