Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Adolescentul resuscitat după ce s-a înecat în Ștrandul Municipal se simte bine și a părăsit Terapia Intensivă

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Adolescentul de 16 ani salvat ieri după ce a fost scos din apa ștrandului municipal inconștient și resuscitat de un pompier aflat în timpul liber, este stabil hemodinamic și într-o stare bună de sănătate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență, Camelia Strungari tânărul a fost mutat în această dimineață de la Terapie Intensivă unde a fost ținut sub observație din momentul în care a fost adus de echipajul SMURD, la secția de pediatrie. Aceasta a precizat că adolescentului i se administrează oxigen pentru a compensa hipoxia de care a suferit în timpul stopului respirator.

Tânărul de 16 ani, din Leșu se afla în bazinul Ștrandului Municipal atunci când s-a întâmplat incidentul. Din motive încă neclare tânărul care nu știa sa înoate s-a aventurat în zona adâncă a bazinului și n-a mai ieșit la suprafață. Potrivit ISU BN  tânărul a fost fost scos rapid de salvamarul ștrandului și resuscitat de un pompier militar aflat în timpul liber. ”Ionuț a început cu calm și stăpânire de sine să facă ce știe mai bine: să-i ajute pe cei aflați în situații limită, să salveze vieți. Alături de salvamar și alți tineri de acolo, care au ajutat fiecare cum au putut, s-au mobilizat și rezultatul este unul fericit pentru toată lumea: tânărul a fost stabilizat și transportat la spital conștient,”

Potrivit paginii de facebook a ISU BN salvatorul adolescentului a mărturisit după salvarea adolescentului: ”După șase serii de compresii și două de ventilație, organismul a răspuns și ușor, ușor și-a recăpătat conștiența. Apoi l-am pus in poziție de siguranță până ce a ajuns terapia intensivă”.

Share.

About Author

Lasă un comentariu