Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Mai puține contestații în Bistrița-Năsăud după Bac-ului 2020 față de cel din 2019. La nivel național au fost mult mai multe

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Rezultatele de la examenul de Bacalaureat din sesiunea de vară 2020 au fost contestate de 733 de concurenți din Bistrița-Năsăud.

Cele mai contestate rezultate au fost ca de obicei cele de la proba de limba și literatura română, cu 250 de solicitări de recorectare. Urmează matematica cu 215 cereri, istoria cu 48. Pentru probele la alegere a profilului au existat  cu totul 219 contestații, împărțite între diferitele discipline.

Contestațiile de anul acesta din județ sunt ceva mai puține numeric decât cele de anul trecut, când au fost înregistrate peste 800 de solicitări de recorectare. La nivel național însă numărul contestațiilor a fost mai mare decât în 2019. Astfel s-au înregistrat 62790 de contestatii, cu 15000 mai multe decât anul trecut, potrivit site-ului edupedu.ro.

La nivel de promovabilitate  rezultatele din 2020 au fost cu procentual cu 0,03 % mai mici decât cele de anul trecut, însă luat strict din punct de vedere al acestui procent au fost cele mai slabe din ultimii 4 ani din județ. Profesorii spun că se așteptau la rezultate ceva mai bune în condițiile reducerii substanțiale a programei de examen, timpul mai lung de pregătire, ținând cont și că, practic, elevii nu au fost obligați să se concentreze pe alte discipline decât cele de Bacalaureat.

La Bacalaureatul de anul acesta lucrările din Bistrița-Năsăud au fost corectate de comisii din județul Sălaj iar profesorii evaluatori din Bistrița-Năsăud au corectat lucrările absolvenților din județul Alba. La nivel național s-au înregistrat peste 63000 de contestații.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu