Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Laboratorul PCR al DSP-ului a reluat de 3 zile testările Covid 19

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Laboratorul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud a reluat în primele zile ale săptămânii  testările pentru Covid 19, după ce activitatea a fost întreruptă câteva zile în urma epuizării rezervelor de kit-uri de testare.

Potrivit directoarei Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, Anca Andrițoiu kit-urile au ajuns luni la DSP, după o procedură de licitații care n-a putut fi accelerată după ridicarea stării de urgență : ” s-a așteptat inclusiv o săptămână pentru depunerea eventualelor contestații”, a explicat aceasta. Laboratorul DSP a făcut deja mai multe serii de testări începând de miercuri, 1 iulie, cam 48-50 de teste zilnic.

DSP a obținut primele kituri de testare, imediat după deschiderea laboratorului într-o clădire a Direcției Sanitar Veterinare Bistrița-Năsăud, careia îi aparține și aparatul RT PCR , din mai multe donații private, printre care cele de la Mis-Grup și de la secretarul de stat Diana Morar pentru a putea porni mai repede activitatea  și abia ulterior a achizitionat primele kituri din bani de la Ministerul Sănătății în timpul stării de urgență. Aparatul PCR a Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud folosește încă de la deschidere  kit-uri care analizează trei gene pentru o mai mare acuratețe a rezultatelor și nu două, cum utilizează o mare parte dintre laboratoare, printre care cel ale Spitalului Județean de Urgență BN, cel de-al doilea laborator din județ. Deși testele sale au mai mare acuratețe, ritmul de analiză e ceva mai lent de maximum 50 de teste zilnic, în lipsa unui extractor automat de analiză.

Citiți și :

REPORTAJ: În culisele laboratorului de testare al temutului Covid 19: cum a evoluat testarea pe aparatul DSP și care este marele regret al biologului egiptean și al voluntarilor din echipă

Share.

About Author

Lasă un comentariu