Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Premierul Orban, mesaj în ziua cu cele mai multe îmbolnăviri: virusul nu iartă pe nimeni. Mesaj similar lansat de prefectul Dolha

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Premierul Ludovic Orban a  atras atenția miercuri seara în ziua în care s-a înregistrat un număr record de îmbolnăviri, 555, cel mai mare cauzat de COVID 19  că nerespectarea regulilor de protecție ne-a adus în această situație și a afirmat că suntem într-un moment de cumpănă 

Premierul a cerut de urgență Parlamentului să adopte de urgență legea care să-i permită Guvernului să combată eficient pandemia, după ce CCR a gasit neconstituționale măsuriel de izolare, carantină și internare obligatorie. ”Transmit un mesaj de încredere Parlamentui că va înțelege situația în care ne găsim și să adopte urgent legea”  . Orban a avut un mesaj și pentru cei care nu cred în acest coronavirus: ” acest virus nu iartă pe nimeni” a afirmat premierul, care a vorbit despre campanii orchestrate care au invitat oamenii să nu creadă în Covid 19

Prim-ministrul a avertizat ca desi Guvernul nu vrea sa reinstituie restrictii, dar daca situatia o va impune, vor fi luate masurile necesare.

”Guvernul este la datorie alaturi de toate celelalte autoritati implicate. De fiecare data cand a fost necesar am luat toate masurile pentru a apara sanatatea si viata romanilor. In toate situatiile create de decizii ale altor instiutiti, am pus pe masa solutii si am cerut adoptarea acestor solutii…- Transmit un mesaj de incredere ca Parlamentul va intelege situatia si va adopta legea care sa ne permita sa disputem de toate masurile necesare, posibilitatea de instituire a carantinei, a izolarii la domiciliu, a tratarii persoanelor infectate. Sunt lucruri fundamentale de care avem nevoie pentru a ramâne eficienti. 
– Doar Guvernul, doar autoritaile singure nu pot sa asigure revenirea la normalitate. Avem, nevoie de implicarea tututor celorlalte institutii, de comportament responsabil din partea liderilor politici, institutii publice, autoritati locale. Avem nevoie de implicare responsabila a tuturor companiilor care sunt responsabile de aplicarea regulilor de protectie sanitara

Avem nevoie ca fiecare cetatean roman sa fie alaturi de noi contra unei epidemii fara precedent care pune in pericol societatea romaneasca. De la inceputul epidemiei, impreuna, cetateni, autoritati, au suportat privatiuni si s-au implicat responsabil in asigurarea stavilirii acesteia. Ar fi pacat de tot efortul nostru…..

Din pacate ne-am confruntat cu campanii organizate care au avut ca scop sa determine romanii sa nu creada in virus, sa nu respecte normele, sa ignore pericolul. Din pacate au dus la consecinte, numarul celor care nu respecta regulile a crescut” a transmis premierul.

Prefectul de Bistrița-Năsăud , Stelian Dolha a transmis și el un mesaj similar într-o conferință de presă făcută miercuri dimineața în care a vorbit despre dreptul oamenilor de a nu fi infectați de cei care ignoră măsurile de protecție și de care a spus că e trecut în Constituție și e cel puțin la fel de important ca si dreptul de a dispune de propria persoană, la care a făcut referire exclusiv CCR-ul. Dolha a vorbit si despre politicianismul jenant care a incurajat oamenii să nu se protejeze; ” Suntem intr-o situatie complicata in continuare pe fondul acestei relaxari fara limite, incurajata si de un politicianism jenant si iresponsabil al unora. Si cu totii ar trebui sa se gandeasca nimeni, repet nimeni nu este imun. Ati vazut ca am si am avut medici, cadre medicale, oameni din toate categoriile infectati, varstnici, dar si adulti si chiar copii. Sunt și doi primari printre cei infectați…care din păcate au petrecut o perioadă foarte lungă în Spital chiar și în terapie Intensivă …nimeni nu este ocolit de acest virus ” a mai spus prefectul.

Dolha a făcut trimitere și la comportamentele iresponsabile ale unor parlamentari de la PSD care nu doar ca nu au purtat mască într-un  local din București (șaormerie) dar i-au și jignit pe vânzătorii care le-au atras atenția:” S-au comportat golănește…si oamenii astia trebuie sa voteze proiectul guvernului cu carantinarea si izolarea când ei nu suporta sa poarte o masca in public”.

Share.

About Author

Lasă un comentariu