Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ioan Monița, președintele ALDE la BEX-Tv: ”pe senatorul Simionca l-a luat partidul de pe stradă”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Presedintele ALDE BN Ioan Monița a vorbit  la BEX Tv despre dezertarea senatorului Ioan Simionca, cel care de astăzi are carnet de partid nou-nouț, la PPE  dar și despre secretarul de stat Sorin Roșu Mareș, numit de partid la Ministerul agriculturii, unde a și rămas.

Invitat să comenteze înscrierea celor doi demnitari propulsați de ALDE în alt partid, anunțată astăzi într-o conferință de presă, Ioan Monița a vorbit despre ingratitudine dar și despre faptul că Simionca ar fi fost lipsit de disciplină în timpul mandatului, lipsind inclusiv de la moțiuni de cenzură, dar și cu o agendă paralelă :” Am aflat si eu din presă despre acea zisă întâlnire.. Ce pot să vă spun: dacă asta este opțiunea fostilor colegi…Imi pare rău pentru dânșii. .. Știți că pe domnul Simionca l-a luat partidul de pe strada, el  nefiind nici măcar membru de partid, ..l-a luat de pe stradă, politic vorbind , l-a pus în cea mai înaltă funcție, după care după 4 ani de zile, dacă asa s-a gândit să răsplătească partidul..o sa fie și primul și ultimul lui mandat de senator”  a spus primarul din Romuli, președintele ALDE BN.

Monița spune si că e unul dintre puținii care la vremea nominalizării acestuia pe locul 1 la Senat pe listele partidului s-a opus, însă că nu s-a ținut cont de părerea lui, iar alegerea i-a aparținut fostului președinte, Ioan Țintean: ” A fost ca la loterie și a tras lozul câștigător”  a mai spus Monița amintind momentul în care după redistribuire Tintean a pierdut mandatul de deputat, însă l-a câștigat Simionca pe cel de senator, situație neașteptată la vremea respectivă

Acum Monița spune că senatorul Simionca nu și-a făcut treaba de parlamentar al partidului: ”Îmi pare rau, dar nu stiu daca a facut ceva notabil pentru județul nostru din cea mai inaltă postură de demnitate a statului român, pentru că să fi în a doua funcție ca importanță după cea de presedinte, te obligă. Ar trebui sa te gândesti să lasi ceva în urmă. Nu  știu dacă domnia sa a lăsat ceva în urma lui, daca a făcut ceva pentru județul BN.” e părerea actualului presedinte. Întrebat daca ar mai fi spus asta daca Simionca rămânea în partid, Monița a spus că i-ar fi spus-o, însă probabil nu în emisiuni live.

”I-as fi spus-o , poate nu i-as fi spus- o asa într-o emisiune live.  Probabil ca i-as fi spus-o cand ar fi venit cu pretențiile pentru un nou mandat: haideti dl senator sa vedem ce-ati facut in ultimii an ? Mai ales ca a încercat de-a lungul acestor 4 ani sa joace si asa pe lângă. Adică nu a fost nici măcar disciplinat” a mai spus presedintele ALDE, care a povestit și că a fost sunat de Călin Popescu Tăriceanu și de ex-ministrul Chițoiu npentru a da explicații legate de absenta senatorului de Bistrița: ” eu eram chiar plecat din țară și m-au sunat să mă întrebe unde e senatorul, ca nu-l găsesc. A fost chiar și la moțiunea de cenzură… adica sunt niste lucruri destul de delicate aici”

Cât despre Sorin Rosu Mares, Monița a reamintit ca acesta nu mai era membru ALDE după decizia de a se reîntoarce în Guvernul Dăncilă, motiv pentru carea fost exclus:  stiți foarte binem că el a fost radiatr din baza de date a partidului nostru. decizia s-a luat la București, după acea decizie în care am hotărât ca partidul nostru iese de la guvernare si s-a luat decizia sa fie radiați” Și tot Monița spune și că Mares, care e acum secretar de stat în Guvernul Orban cu partidul? ” în speranța că  va mai găsi înțelegere, si poate chiar ar fi găsit-o, dar domnia sa a găsit altă cale, sa fie sănătos drum bun, cale bătuta. Sigur îmi lasă un gust amar, dar nu e o foarte mare pierdere pentru partid” a mai spus Monița cu referire la cei doi.

Vineri la Bistrița Partidul Puterii Umaniste, ridicat pe vechiul Partid Umanist a anunțat  noile achiziții pe senatorul Ioan Simionca și pe secretarul de stat Sorin Roșu Mares.

Întreaga emisiune o puteți urmări aici:

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) este de fapt urmasul Partidului Umanist Român (PUR) al lui Dan Voiculescu renăscut sub o nouă denumire pentru a deruta alegătorii. In fond este vorba de o gască de strânsură in care si-au găsit loc tot felul de indivizi traseisti sau dati afară de la alte partide. Un exemplu este matusalemicul Teodor Melescanu care a trecut pe la mai multe partide, iar ultima dată a fost la ALDE (altă gască de strânsură care acum se destramă.

Lasă un comentariu