Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Creștere îngrijorătoare a numărului de cazuri de Covid 19 în BN: ce mesaj a transmis prefectul Stelian Dolha

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Numărul îmbolnăvirilor de Covid 19 a crescut în doar o săptămână cu 64 de noi cazuri. în Bistrița-Năsăud. Dacă sâmbătă 3 iulie în județ erau înregistrate în total 561 de cazuri în 11 iulie numărul acestora a  ajuns la 625.

Creșterea este semnificativă dacă ținem cont ca numai într-o săptămână s-au înregistrat  aproape 10% din numărul total de îmbolnăviri din județ. Din cele 625 de cazuri raportate în 11 iulie sunt active 162. Din punct de vedere al incidenței coronavirusului în totalul populației sunt 2,18 cazuri la mia de locuitori în județul Bistrița-Năsăud. În județ sunt 55 de cazuri de deces puse pe seama Covid 19.

Un nou prag depășit în țară

Ziua de sambătă, 11 iulie a devenit ziua cu cele mai multe cazuri noi de la declanșarea epidemiei în România: 698.  În județ astăzi s-au adaugat 12 noi cazuri de Covid 19.

Prefectul Dolha  : măsurile de relaxare au fost un test pe care am crezut că-l trecem cu bine

Prefectul stelian dolha  atransmis într-un mesaj pentru con-județeni să nu lase garda jos în fața coronavirusului: ”Din păcate, răspândirea coronavirusului este o realitate care ne-a cuprins țara și județul, iar numărul cazurilor care crește de la o zi la alta este îngrijorător.
Asta înseamnă că nu se mai respectă măsurile de protecție, de igienă, de distanțare socială, măsuri pe care am încercat să le integrăm în normalitatea vieților noastre în timpul stării de urgență.
Dacă în acele 30 de zile de stare de urgență, județul nostru era exemplar în ce privea numărul redus de cazuri de coronavirus, acum suntem în pericol!
Acțiunile de verificare și control ale forțelor de ordine sunt intensificate, dar este nevoie de mai mult decât atât. Fac un apel la conștiința dumneavoastră, dragi cetățeni! Amintiți-vă pentru ce am luptat în acea lună de stare de urgență când viețile ni s-au oprit, când am stat departe de cei dragi. Măsurile de relaxare însemna revenirea treptată la obiceiurile noastre, la muncă, la activitățile obișnuite, integrând lucrurile învățate în perioada stării de urgență. Măsurile de relaxare și starea de alertă în sine sunt un test pe care am crezut că îl vom trece cu bine. Dar nu este așa. Peste 600 de îmbolnăviri la noi în județ, 55 de decese, focare la centre de îngrijire a vârstnicilor sau chiar în rândul cadrelor medicale… Toate acestea nu sunt doar cifre, sunt frații, părinții, soții noștri!
Dragi cetățeni, nu lăsați garda jos în fața acestui inamic invizibil! Efectele pe care le are pot fi din cele mai grave! Vă încurajez să vă luați toate măsurile de protecție și sunt alături de voi!” a transmis prefectul Stelian Dolha într-un comunicat de presă.

Share.

About Author

Lasă un comentariu