Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

România a devenit pentru Ungaria țară din zona galbenă a infecției COVID 19. Ce anunță MAE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Instituția Prefectului anunță că România a intrat pe lista zonelor galbene pentru statul ungar și că de miercuri vor intra în vigoare restricții la intrarea în această țară.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe în cursul zilei de astăzi autoritățile ungare au anunţat noile măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Ungariei, măsuri care vor intra în vigoare de miercuri, 15 iulie 2020, de la ora 00.00.

MAE anunță că potrivit comunicării transmise de partea ungară  cetățenii români care intră în Ungaria din România vor fi supuși examinării medicale, iar în cazul în care prezintă simptome specifice infectării cu COVID-19, nu li se va permite accesul în Ungaria. În schimb cei care nu prezintă simptome vor fi obligați să intre în carantină pe teritoriul Ungariei pentru o perioadă de 14 zile (instituţionalizată sau prin izolare la domiciliu), fiind luaţi în evidenţele autorităților sanitare ungare.

Două teste Covid 19 -condiția scăpării de izolare
Ministerul de externe transmite că  intrarea pe teritoriul Ungariei va fi totuși permisă, fără impunerea măsurii carantinei sau autoizolării pentru românii care prezintă  două teste RT PCR  negative pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuate în ultimele cinci zile. ”Cele două teste trebuie efectuate la o diferență de 48 de ore unul de celălalt, iar certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau engleză” precizeaza comunicatul MAE.
autoritățile ungare pot permite accesul, pentru o perioadă de maximum 24 ore, pentru cetățenii anumitor state vecine cu Ungaria, pe o rază de maximum 30 de kilometri de la frontieră.
Lucrătorii sezonieri din România pot, de asemenea, intra pe teritoriul Ungariei, cu condiția ca angajatorul ungar să transmită poliției ungare un formular electronic cu datele de identificare ale acestora. Punctele de trecere a frontierei în acest scop vor fi stabilite de conducerea poliției ungare.” mai spune comunicatul.

Tranzitul cu condiții

Tranzitarea țării vecine e totuși permisă în alte condiții:
durata tranzitului să nu depășească 24 de ore, persoanele nu prezintă simptome specifice infecției cu COVID-19, pot demonstra scopul călătoriei, respectiv dreptul de intrare în țara de destinație, eventual de tranzit.
Tranzitul se va efectua doar pe traseele desemnate şi publicate pe pagina web a poliţiei ungare, fiind indicate în mod explicit locurile de oprire/odihnă, precizează MAI

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu