Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Amenzi de circa 7000 de lei date de jandarmi si polițiști pentru nerespectarea măsurilor de protecție Covid 19

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jandarmii și polițiștii bistrițeni au intensificat acțiunile de prevenire a răspândirii și limitării  infectării cu virusul Covid-19, pe fondul creșterii numărului de cazuri raportate zilnic în județ. Valoarea amenzilor aplicate numai ieri de jandarmi și polițiști, separat sau în acțiuni comune depășesc 6800 de lei

Jandarmii au făcut ieri verificări în stațiile de autobuze, în magazine și mijloace de transport în comun. Au fost verificate în total 32 de societăți comerciale, inclusiv supermarket-uri , fiind aplicate 7 sancțiuni, : 5 amenzi îe 2.500 de lei și 2 avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, fiind legitimate 23 de persoane.
Polițiștii din Bistrița-Năsăud au continuat acțiuni de verificare sub autoritatea Instituției Prefectului, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, ”cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea și limitarea răspândirii virusului Covid 19”

”La activităţile desfăşurate au participat 38 de politiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi cei de la Protectia Consumatorului.

În cadrul acțiunilor punctuale de ieri, 13 iulie a.c., au fost controlate 31 de societăți comerciale, au fost legitimate 84 de persoane și verificate 43 de autoturisme, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ de 4.300 de lei.

Pentru a evita creșterea numărului de infectări și a îmbolnăririlor, vă rugăm să respectați cu strictețe măsurile emise, acestea fiind foarte importante pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.” transmite Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă. Vă rugăm să respectați măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a vă proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur!

Numărul de telefon la care se pot sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19 este TELVERDE – 0800800165

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu