Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Fostul presedinte CCR, Augustin Zegrean spune că legea carantinarii tergiversată în Senat nu încalcă libertăți sau drepturi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fostul preşedinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean nu a găsit nicio abatere în textul legii, izolării și carantinării, așa cum arăta când a ajuns în Parlament de la Guvern și a atras atenția că e  periculos că adoptarea proiectului a fost amânată atât de mult.

Zegrean a opinat la B1 TV și că  proiectul, menit să redea Guvernului instrumente de intervenție pentru limitarea pandemiei (nn.pierdute în urma deciziei CCR) nu are în forma lui inițială probleme în a trece de un eventual atac la CCR. Ceea ce însă s-ar putea întâmpla dacă mai suferă multe modificări în Parlament, crede fostl președinte CCR :”Îşi bat capul de pomană, oricum n-o îndreaptă ei în Parlament, de obicei, legile se strâmbă, nu se îndreaptă. Ce a venit de la Guvern la Cameră, era ok. Ce au făcut la Cameră a complicat lucrurile şi acum, dacă le mai complică şi la Senat, o să fie un dezastru. Dacă îi dau drumul aşa cum a plecat de la Cameră, are şanse uriaşe să treacă (de CCR – n.r)”

Zegrean a spus și că această dispută permanentă și politicienii care încurajează scepticismul în legătură cu virusul nu sunt în regulă: ” Prea mult se vorbeşte, se dă apă la moară celor care sunt sceptici în legătură cu existenţa acestei epidemii. Astea trebuiau scrise de mult. Nu când eşti cu focul în casă, te gândeşti cum să-l stingi”, a mai spus Augustin Zegrean,.

Alternative ar fi

Ex-președintele CCR spune că și în lipsa legii blocate momentan la Senat , Legea 55/2020, cea referitoare lastarea de alertă  le permite guvernanților să trimită oamenii în carantină şi izolare, rămânând nerezolvată problema internărilor în spital.

PSD a anunțat luni că întârzie adoptarea legii privind carantina și izolarea, după ce inițial lăsase să se înțeleagă că va fi adoptată vineri, după ce a trecut, cu modificări de Camera Deputaților.

PSD a votat legea în Camera Deputaților, însă luni președintele interimar al PSD, a anunțat  luni că „nu se va vota legea în Senat până când premierul și ministrul Sănătății nu vor veni să lămurească toate aspectele în discuție”. Ministrul Nelu Tătaru a fost marți timp de 4 ore în Senat, însă lucrurile nu sunt încă deblocate.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu