Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Rata deceselor la Terapie Intensivă depășește 60%. Ce a arătat o monitorizare făcută de un medic anestezist în cazurile de la Bistrița (VIDEO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gabriel Lazany, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud a vorbit în emisiunea de vineri de la BEX Tv despre lupta epuizantă a personalului medical cu noul coronavirus dar și despre ce se întâmplă cu pacienții cu forme medii și grave de Covid 19. El a explicat și la ce concluzii a ajuns coordonatorul sectiei COVID a Terapiei Intensivă, doctorul Anca Moldovan după monitorizarea tuturor bolnavilor îngrijiți în această secție

Doamna doctor a studiat efectele medicației, a studiat absolut fiecare pacient în parte și a studiat cum evolueaza, cum reacționează la fiecare tratament făcut. Din păcate, după constatările directe făcute de dânsa, medicamentele care există la ora actuală pe piață si este tratamentul care se utilizează în toata lumea nu are efect atât de mare asupra pacientilor care ajung in Terapie Intensivă și care sunt foarte foarte gravă” a relatat Gabriel Lazany  la BEX Tv.

Întrebat dacă are efect vreo terapie asupra acestor pacienți  Gabriel Lazany a răspuns: ”Deocamdată nimic nu are efect. Singurul lucru care are efect este puterea organismului de a lupta. S-au făcut și tratamente cu plasmă și tratamente cu ozonoterapie, din păcate pacienții nu reacționează favorabil aproape la niciun tratament.”

Terapia are efect doar în cazul  formelor medii si usoare, pentru care  sunt eficiente tratamentele medicamentoase folosite curent în toate protocoalele : ” Sunt două medicamente care inițial au fost administrate în tratamentul malariei și HIV-SIDA, Plaquenil și Kaletra. La formele ușoare și medii, vedeți că pacienții în marea lor majoritate se vindecă. Cei care ajung în Terapie intensivă și au forme grave, în cazul lor ați văzut că rata decesului este mare și foarte mare. Cel puțin la noi la terapia intensivă, acolo ajung formele foarte grave, 60% din pacienți mor”.

 ” E îngrozitor să ai o permanentă senzație de sufocare și să te chinui să respiri” 

Lazany a vorbit și despre suferința prin care trec acești pacienți care se luptă pentru fiecare respirație: ”Dacă unii trec foarte ușor prin boală – nici nu știu că au fost bolnavi – cei care au ajuns în Terapie Intensivă și au scăpat au spus că nu doresc nimănui acest lucru. E îngrozitor să ai o senzație permanentă de sufocare, să știi că nu te poți alimenta cu oxigen pentru că plămânul tău e afectat și capacitatea pulmonară foarte redusă. Cei care au trecut prin boală ar trebui să explice lumii prin ce au trecut pentru ca oamenii să conștientizeze ce se întâmplă”.

Plămânul arată la radiografie ca o sticlă mată

Managerul spitalului județean de Urgență a explicat și că testul RT PCR nu este singurul folosit pentru diagnosticare, dată fiind complexitatea cazurilor și că uneori radiografiile pulmonare sau chiar examinarea CT au indicat ca organismul pacientului este afecatat de Covid 19, lucru confirmat apoi de test ”  Screeningul radiologic e una din principalele metode de diagnosticare e una din principalele. Apare imaginea aceea de sticla mată ”  Iar cei care trec prin formele medii și grave și se vindecă de Covid 19 au nevoie de timp pentru înlăturarea sechelelor bolii. Numai pentru acpacitatae pulmonară care este cea mai afectată e nevoie adeseori de luni de zile: ”am avut pacienti care se vindeca foarte bine, dar dupa ce se vindeca trebuie  sa faca exercitii de creștere a capacității pulmonare”. 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu