Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Primarul din Galații Bistriței, mărturie din Infernul Covid transmisă de pe pagina de facebook a Prefecturii: ”Așa arată iadul”. Ce sfaturi dă primarul celorlalți

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Primarul veteran din Galații Bistriței, Vasile Găurean a trecut prin infern la propriu, după o luptă  de aproape o lună cu noul coronavirus, care a inclus și două internări la Terapie Intensivă. De ieri a ajuns în sfârșit acasă, după un prim test negativ pentru Covid 19,  dar este foarte slăbit. A acceptat să-și povestească suferința cumplită prin care a trecut într-un mininterviu transmis de Instituția Prefectului, tocmai pentru a le atrage atenția oamenilor că SARS CoV 2 e un virus care produce mult suferință și adeseori , moarte.

Primarul cu 7 mandate în spate ține de multă vreme sub control un diabet și asta i-a complicat și mai tare lupta cu coronavirusul: ”Am trecut printr-o experiență amară de tot. Am fost pur și simplu mort. Din sicriu am înviat. Nu e o glumă. Virusul ăsta e foarte periculos și atacă organismele în diferite moduri. De exemplu, unul care mai are și alte boli, ca mine, suferind de diabet, este atacat. Mi-a mâncat aerul, oxigenul din plămâni. N-am mai avut aer la un moment dat….” mărturisește Vasile Găurean în interviul transmis de Instituția Prefectului.

Primarul veteran mărturisește cât de chinuitoare a fost perioada din Terapie Intensivă, chiar dacă a fost scutit de experiența traumatizantă a intubării și crede că dacă ar fi ajuns și în această etapă nu ar fi supraviețuit: ”Nu am putut să suport deloc, deloc masca cea mare. Cum mi-o punea, mă sufocam și nu mai trebuia mult să… nu știu, că dacă mă intuba, eram dus. Eram mort. O asistentă, săraca, a stat cu mine toată noaptea și am rugat-o: te implor, nu-mi lăsa masca că mor acum. Te implor, lasă-mă 10 minute, ia-mi-o 5 minute, și iar, și în momentul în care îmi lăsa masca, creștea valoarea de oxigen la 90-91 și tot așa. După, am stat trei zile cu masca aia mică și pe urmă, când, cât de cât s-a ameliorat situația, m-au dus la interne și acolo mi-au dat într-una oxigenul.”.

”Nu e glumă. Legile trebuie respectate. Dacă ți se spune să porți masca și noaptea, o porti”
Primarul este externat de luni, 21 iulie, mărturisește că este foarte slăbit și stă la pat, dar se simte ușurat că a scăpat din Infernul Covid: ” Am văzut iadul. Cam așa arată iadul. Infernul ăla, să stai acolo, în fața mea a murit o doamnă, dincolo altul intubat… În momentele alea, simți că te stingi, că te duci. La primele simptome tușeam și simțeam că îmi sar plămânii din piept afară. Am stat trei săptămâni internat.”
El le transmite tuturor celor care vor să asculte că nu e de glumit și că oamenii trebuie să asculte recomandările autorităților medicale si să respecte toate regulile de protecție: ”Nu e glumă, e foarte periculos, recomand tuturor să respecte [regulile, n.r.] pentru că de asta sunt în țara asta legi, ordine. Nu sunt făcute aiurea, trebuie respectate de toată lumea. Dacă zice să porți masca și noaptea când dormi, să dormi cu ea, să nu ți se întâmple nimic.”  care a transmis și că este în viață doar datorită efortului medicilor, asistentelor și infirmierelor care l-au îngrijit.

Prefectul: ”Putem fi eroi purtând mască”

Interviul cu primarul Vasile Găurean  , transmisă prin Biroul de presă al Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud este parte a unei campanii prin care Prefectura încearcă din răsputeri să combată curentul anti-Covid care a prins la o parte a populației și să sensibilizeze opinia publică în efortul de a se proteja si a-i proteja pe alții.: ”Modul în care acest virus ne afectează este atât de versatil și nu știm la ce să ne așteptăm. De aceea este imperativ să ne protejăm, să purtăm corect masca de protecție, să respectăm măsura distanțării sociale, precum și regulile de igienă. Haideți să oprim răspândirea acestui virus nemilos, haideți să salvăm vieți! Putem fi eroi purtând masca, păstrând distanța!”.

Primarul din Galații Bistriței este la al 7-lea mandat de conducator al comunei, ultimele fiind obținute din partea PSD. Un alt  primar din Bistrița-Năsăud Ioan Sabo, suspendat însă din funcție la începutul anului pentru incompatibilitate se luptă cu cumplitul coronavirus pe un pat de spital din Cluj, acolo unde a ajuns pentru alte afecțiuni. Și soția acestuia a fost bolnavă de Covid 19 și a fost externată în urmă cu două săptămâni.

Sursa foto: rasunetul.ro

Share.

About Author

Lasă un comentariu