Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul PMP Ionuț Simionca dă vina pe PNL pentru esecul unei alianțe mari de dreapta. Ce a declarat la BEX Tv (VIDEO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca dă șanse mici unei alianțe județene de dreapta a partidului său cu PNL-ul și spune că aceasta nu s-a putut negocia că pentru că liberalii nu ar fi dorit-o o decât în jurul candidaților lor. Simionca a făcut referire la BEX-Tv la negocierile pentru candidatura la Primăria Bistrița de la care a extins însă discuțiile pentru toate candidaturile principale.

Simionca ar fi dorit un sondaj de opinie comun care sa indice care este cel mai bun candidat, însă asta nu s- aîntâmplat: ”: Eu am făcut apel în februarie anul acesta prin care  i-am rugat pe toti președinții de organizații a partidelor de dreapta sa facem un sondaj în urma căruia să stabilim candidatul comun al alianței si in urma căruia . să avem o alianță făcută la nivel municipal, orășenesc, comunal și asa ,mai departe  Nu am avut niciun raspuns la scrisorile mele, nimeni, nici cei din PNL, nici cei din USR n-au răspuns, dar ne-am întâlnit..iar întâlnirile au fost cum au fost. Vreau să vă spun că la ultima întalnire s-a discutat despre un sondaj: sunt partide politice care consideră că fiind partidul cel mai mare sunt îndreptățiți să fie susținut candidatul lor. Eu personal consider ca bistriteanul decide…Se pare că nu se doreste acest sondaj, mai ales partidele mari nu vor acest sondaj.” a spus Simionca în emisiunea de la BEX Tv, care a adaugat și că:  ”Noi am avut o inatlnire sa facem un sondaj cu toții si să-l platim, Eu am vrut acest lucru si Ciobanica de la verzi a vrut si Calin  Stan a vrut. PNL și domnul Turc nu a vrut. Nu poti sa impui un candidat doar ca esti partid mare”.

Președintele PMP a adăugat  că la fel s-a întâmplat și cu alianța de stânga în care PSD s-a impus fără discuți iîn fașa ALDE, partid despre care a spus că nu mai exista in plan local și

Bistrița sau nimic

Simionca nu crede că in lipsa unei alianțe în bătălia pentru Bistrița ar putea încheia alianta pentru orașe sau Consiliul Județean  cu liberalii” ei si-au stabilit un candidat și nu mai vor. Si nu e doar municipiul. Asa e si la Beclean și la Năsăudul.  Eu sunt adeptul aliantelor la un nivel judetean si municipal. Trebuie sa dam mana, daca vrei sa scapam de PSD nu poti scăpa de PSD într-un singur loc. Adică, ori duci lupta, ori n-o duci. Nu putem umbla cu jumătăți de măsură mai ales într-o luptă politică. Noi, asta era discuția si aici s-au oprit lucrurile, pentru că partidele mari încearcă să-și impună candidații”

Simionca nu exclude însă o alianță mai mică de dreapta, cu USR și cu alții: ” Cu siguranta, cu siguranță, va fi o alianta pe dreapta.. Ce pot sa spun : că întradevar Ionut Simionca si USR avem aceaeși viziune, suntem oamenii tineri, ne dorim deblocarea administrației”.

Urmăriți aici întreaga emisiune de la BEX TV:

Share.

About Author

Lasă un comentariu