Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

TeraPlast a vândut divizia Steel liderului mondial în panouri izolante, Kingspan Group

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Întreaga divizia Steel a grupului TeraPlast va ajunge în proprietatea gigantului irlandez Kingspan Group, după încheierea vineri seara a acordului de vânzare între compania românească și liderul mondial în panouri termoizolante.

Anunțul perfectării acordului de vânzare a participației TeraPlast în diviziei Steel care include TeraSteel SA dar și compania TeraSteel DOO din Serbia și Wetterbest SA. a fost făcut în această seară de compania bistrițeană printr-un comunicat de presă. Valoarea diviziei Steel este estimată la  410 milioane de lei (85 de milioane de euro) însă prețul final va fi stabilit prin ajutarea cu datoriile nete și capitalul de lucru printr-o formulă agreată de comun acord.

Istoria Grupului nostru este marcată de proiecte ample de dezvoltare atât a portofoliului de produse, cât și a celui de business-uri. Această tranzacție va aduce plus valoare pentru acționarii noștri, printre care se numără cele mai mari fonduri de pensii din România. Totodată, arată și faptul că acțiunea TRP este subevaluată chiar și la capitalizarea actuală. Finalizarea ei va marca pentru TeraPlast un nou început, la fel ca multe altele în cei 125 de ani de istorie. Ca și până acum, vom continua să ne dezvoltăm și să ne extindem business-ul. Divizia Steel a Grupului TeraPlast se află în fața unui nou început alături de liderul mondial în domeniu” transmite Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

”Acordul încheiat de TeraPlast cu Kingspan Group este supus unor condiții suspensive obișnuite de implementare, inclusiv la aprobarea de către organismele de concurență relevante. Tranzacția va fi supusă aprobării finale a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor TeraPlast.

Valoarea diviziei Steel este estimată la 410 milioane de lei, iar prețul final va fi stabilit prin ajustarea acestei valori cu datoriile nete și capitalul de lucru, în baza unei formule agreate. Tranzacția nu include plată în participații sau alte instrumente financiare și nu determină schimbări în structura acționariatului TeraPlast.

TeraSteel este liderul pieței de panouri sandwich din România și, împreună cu TeraSteel Serbia, este unul dintre exportatorii de top în piața EEC (Europa Centrală și de Est). Wetterbest deține a doua poziție pe piața de țiglă metalică din România.

Divizia Steel a generat 578 milioane de lei din cifra de afaceri consolidate a Grupului TeraPlast în 2019 și a contribuit cu peste 50 milioane de lei la EBITDA Grupului” anunță TeraPlast Grup în comunicatul de presă transmis.

Share.

About Author

Lasă un comentariu