Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Update: Acțiune de salvare a unui grup de 17 turiști surprinși de furtună în Munții Rodnei. Un turist german din grup a murit

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

UPDATE 22,19: Unul dintre turiștii din grupul surprins de furtună luni seara în Munții Rodnei, este vorba de un cetățean german de 32 de ani, a fost găsit mort de salvatorii sosiți în ajutor. Bărbatul ar fi fost lovit de trăznet, iar în momentul în care au ajuns la fața locului victima nu avea semne vitale. Toți ceilalți 16 turiști au fost evaluați medical și sunt în afara pericolului. Ei vor petrece noaptea în zonă, au anunțat echipele ISU.

Stirea inițială, ora 20,36: O acțiune de recuperare a 17 turiști de pe vârful Tarnița, surprinși de furtună  a mobilizat luni seara salvamontiști din Bistrița-Năsăud și Maramureș, dar și jandarmi montani și voluntarii SVSU Rodna.

Pentru că printre turiști se află și o victimă lovită de trăznet, în zonă a fost trimis și un elicopter SMURD de la Baza Aeromedicală Târgu Mures, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud. Intervenția este în dinamică.

Share.

About Author

Lasă un comentariu