Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Teraplast și-a dublat profitul net în primele șase luni din 2020. Performanța a depășit asteptarile

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Grupul TeraPlast anunță  pentru primul semestru al anului un profit foarte ridicat, de 29,5 mil. lei, practic dublu faţă de perioada similară a anului trecut, la afaceri de 487 mil.lei, plus 17%.

Semestru record pentru Teraplast

„Performanta primelor şase luni ne-a depăşit asteptarile. A fost un semestru record pentru TeraPlast si ne continuam strategia de crestere”, afirmă Ioana Birta, director financiar al Grupului, într-un comunicat de presă.

”În acelaşi acelasi interval, EBITDA a crescut de la 35,3 mil. lei la peste 52 mil. lei, marcând o marjă de profitabilitate de 49%. TeraPlast SA, compania mamă, a raportat afaceri de aproape 200 mil. lei, în creştere cu 19% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce EBITDA s-a majorat cu 105% până la 31,2 mil. lei. Pe divizii de business,  Wetterbest, unul dintre liderii pietei de tigla metalica din Romania, şi-a crescut afacerile cu 11%, la peste 116 milioane lei în S1/2020 comparativ cu perioada similară a anului trecut. In luna martie a acestui an, compania a inaugurat o nouă fabrica în Baicoi, jud. Prahova, in urma unei investitii de 44,5 milioane de lei, care a crescut capacitatea anuala de productie la peste 10 milioane de metri patrati de tigla metalica.

Tendinta ascendenta sustinuta pe segmentul industrial s-a reflectat şi in performantele TeraSteel Romania si Serbia, care au inregistrat cresteri de doua cifre in perioada ianuarie-iunie 2020. Astfel, cifra de afaceri a TeraSteel a crescut cu 19%, de la 130,8 milioane de lei in primul semestru din 2019, la 156 milioane de lei in aceeasi perioada din 2020, în timp ce EBITDA TeraSteel a depasit 16 milioane de lei, cu 24% mai mult decat in S1/2019.” transmite directorul financiar al Teraplast,

”TeraGlass performează deocamdată sub așteptări din punct de vedere al profitabilității, deși a înregistrat cea mai mare creștere a vânzărilor dintre companiile Grupului. În perioada următoare, dezvoltarea acestui business reprezintă o prioritate. În 24 iulie, TeraPlast SA a încheiat un acord cu Kingspan Group pentru vânzarea diviziei Steel. Tranzacția vizează întreaga participație a TeraPlast SA în Wetterbest și TeraSteel România și Serbia. Valoarea diviziei este estimată la 410 milioane de lei, sumă ce se va ajusta cu datoriile financiare ale diviziei la data transferului dreptului de proprietate asupra acțiunilor subsidiarelor, în baza unei formule agreate. Transferul efectiv va fi realizat într-o perioadă de 3 – 6 luni, după îndeplinirea condițiilor suspensive.” precizează comunicatul Teraplast Grup.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu