Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ce planuri are conducerea Universității Babeș-Bolyai cu studenții în noul an universitar

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Studenții anului II de la cursurile de zi dar și cei din anul II de masterat ai Universității Babeș Bolyai, precum și cei din ultimul an care nu au componenta experimentală sau vocațională  ar putea  face exclusiv online cursurile, seminariile și laboratoarele în noul an universitar.

Profesorul David a explicat  într-o conferință se presă organizată la Cluj că scenariul cel mai probabil luat în calcul pentru viitorul an universitar este unul  hibrid, cu prezenţa  doar a studenţilor din anul I, care să participe fizic doar la seminariile şi laboratoarele și a celor din ultimul an de licenţă sau masterat, de la facultăţile experimentale şi vocaţionale.

Întrebarea este ce vom face din luna octombrie, adică dacă aducem studenţii în Cluj sau nu-i aducem, fiindcă asta poate să dinamizeze întregul mediu socio-economic. Deocamdată, vă spun sincer că lucrăm pe mai multe scenarii. Scenariul pe care sperăm să-l putem implementa este să ne întoarcem la modalitatea clasică de predare şi atunci în Cluj automat vor veni mai mulţi studenţi decât am avut în 2019, fiindcă şi la admitere, în acest an, am avut cu aproximativ 3.000-4.000 de studenţi mai mult. (…) Celălalt scenariu pe care nu ni-l dorim absolut deloc este ca Guvernul să ne impună să facem absolut totul online”, a precizat  într-o conferinţă de presă, Daniel David.

Ce înseamna scenariu hibrid pentru UBB
Scenariul hibrid este ca cei de anul I de la toate facultăţile să vină în Cluj, iar în cazul lor se vor ţine în regim clasic seminariile şi laboratoarele. Cursurile vor fi oricum online, fiindcă nu poţi să pui într-o sală de clasă 150 sau 200 de studenţi. Iar în ceea ce priveşte facultăţile experimentale şi vocaţionale, vom avea în variantă clasică şi activităţile din ultimul an de studiu, astfel încât să nu le afectăm şansa de a-şi face cercetările pentru tezele de licenţă şi disertaţie. Deci vor fi studenţi în Cluj, dar fără cei care sunt în anul II la licenţă sau în anul II la masterat. Cu doctoranzii, ei nu reprezintă un număr foarte mare şi intenţionăm să facem în regim clasic. Sigur, acesta este un plan pe care-l avem. O să-l punem în discuţie şi în comunitatea noastră şi vom cere părerea ministerului. Foarte puţin probabil să ne întoarcem la varianta obişnuită, la varianta clasică. Ne-am dori, dar nu cred că se va întâmpla lucrul acesta”, a mai spus rectorul UBB.

 

Sursă foto : Transilvania Reporter

Share.

About Author

Lasă un comentariu