Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

PNL și USR-PLUS fac alianță de dreapta și în Bistrița-Năsăud. Un candidat comun pentru Consiliul Județean și Primăria Bistrița de la PNL este varianta pe cale de parafare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pe modelul Alianței de dreapta PNL-USR -PLUS, parafată astăzi pentru Primăria Generală a Bucureștiului și a sectoarelor, liderii liberali și cei ai USR -PLUS din Bistrița-Năsăud sunt ei foarte aproape de o alianță județeană, după mai multe runde de negocieri.

După ce au semnat protocoalele pentru un  candidat unic în Beclean, Năsăud și Rodna, principalele candidaturi, cele pentru președintele de Consiliu Județean și Primăria Bistriței sunt negociate și ar putea fi semnate în acest weekend sau în cursul săptămânii viitoare. Președintele USR Bistrița, Călin Stan a anunțat într-o înregistrare video pentru PRO-BNTv că s-a  negociat cu PNL pentru susținerea  candidatului liberal  Stelian Dolha la Consiliul Județean dar și o candidatură comună la Primăria Bistrița în jurul lui Ioan Turc și că protocoalele vor fi bătute în cuie după o discuție finală:

”Există un protocol la nivel de Beclean, a orașului Năsăud, se va concretiza și protocolul pentru susținerea candidatului pentru Consiliul Județean, pentru domnul Dolha. Acest protocol nu a fost încă semnat, va pot preciza. La nivel de Consiliu Județean  vrem o altă administrație,..Consideram că o alianță în care USR -Plus si PNL pentru susținerea unui candidat comun, Dolha la Consiliul Județean, poate să fie un suflu nou  în administrația locală, să schimbe oarecum în bine administrația locală din ultimii 8 ani de zile(…)La municipiu ne dorim același tandem ca și la Consiliul Județean. Suntem în discuții, nu s-a bătut palma pentru nimic. Fiecare om are plusuri și minusuri, în cazul în care vom avea o alianță de dreapta în Bistrița, cea mai viabila e PNL USR-Plus  si cel mai probabil candidat este Ioan Turc” a declarat într-un interviu pentru PROBN Tv, președintele USR Bistrița, Călin Stan, candidatul votat de  USR pentru Primăria Bistrița.

Alianța de dreapta va merge pe liste comune doar pentru președintele de Consiliu judetean si primari, acolo unde se încheie protocolul, dar liste separate pentru  Consiliul Local Bistrița, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, și consiliile locale potrivit sursei citate.

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu