Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Locuitorii din 24 de județe din România sunt considerați de autoritățile belgiene în zona roșie. Unde se încadrează locuitorii din Bistrița-Năsăud

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Belgia a modificat condițiile de acces pe teritoriul său  pentru cetățenii români în funcție de județul din care au domiciliul. Autoritățile belgiene au luat în calcul 24 de județe, la pachet cu 4 regiuni de dezvoltare din România pe care le consideră  zone roșii. Județul Bistrița-Năsăud nu este însă pe această listă roșie, luată în calcul de la 1 august.
Ministerul afacerilor Externe anunță că  începând cu data de 1 august a.c., autoritățile belgiene au inclus în zona roșie următoarele regiuni din România:

Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu);

Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea);

Sud-Muntenia (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman);

Sud-Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea).

Astfel, toate persoanele care sosesc în Regatul Belgiei din regiunile incluse în zona roșie trebuie să intre în autoizolare și să efectueze un test molecular (tip PCR) pentru depistarea infecției cu COVID-19. Testul este efectuat de autoritățile belgiene, la sosirea în această țară. Conform informațiilor comunicate de autoritățile belgiene, măsura autoizolarii și testarea sunt în competența autorităților regionale.” precizează comunicatul. MAE.

Celelalte județe, printre care și Bistrița-Năsăud rămân incluse în zona portocalie. În context, MAE reamintește că persoanelor care intră în Belgia din state/regiuni incluse în zona portocalie autoritățile belgiene le recomandă monitorizarea stării de sănătate, iar în cazul apariției unor simptome specifice infecției cu COVID-19 să se adreseze medicului în vederea efectuării testării și autoizolării la domiciliu.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu