Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

OPINIE: Nu ne facem bine ca societate dacă nu terminăm cu plecăciunile pentru conducatori. BN nu e un colț de feudă aservită

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zilele trecute am urmărit, absolut întâmplător filmarea unei descinderi în decor de lucru, cu veste si mâneci suflecate la ceva inaugurare de tronson x din drumul y cu președinte de CJ, trei-patru primari aferenți, constructori, camere de luat vederi și blitz-uri, mă rog tot tacâmul unui ritual repetat de Ț-șpe ori de 8 ani și ceva încoace în județul ăsta.

Și știți ce m-a frapat? Șuvoiul de mulțumiri care s-a îndreptat năvalnic către președintele de  județ, de parcă Radu Moldovan ar fi venit cu banii pentru drum direct de acasă din seiful personal și treaba cu modernizarea nu era parte din fișa postului, obligație de serviciu, pentru care ne-a cerut nouă alegătorilor să-l votăm și a și primit două mandate de președinte. Șuvoiul asta de laude e așa o cutumă înrădăcinată în ceremoniile astea, made în BN, încât te izbește în moalele capului doar dacă ți-ai facut un obicei să le ignori și dai brusc cu ochii de ele.

Trei primari de Ilve aduși să zică si ei două vorbe pentru înălțătorul eveniment aveau la ei în discurs  fraza obligatorie, zici ca era parte din protocolul baronial impus la eveniment. Un primar PSD, un altul PSD de import de la PNL (Ilva Mare) si unul liberal iertat de partid  pentru derapaje repetate  si-au decorat discursul bolovănos cu nelipsitele fraze : ”mulțumim președintelui Radu Moldovan”. Si de ce-i mulțumiți, mă rog frumos? Că si-a făcut treaba, pentru banii mulți cu care e plătit el și tot supra-aparatul lui? Că și-a asumat niște obiective și acuma bifează pentru ele?

Pai de ce nu-i mulțumiți atunci, pe rând și Uniunii Europene, că banii au fost în cea mai mare parte finanțare UE, de ce nu-i mulțumiți în ordine Guvernului României, și abia apoi Consiliului Județean, care apropo nu are numai președinte pe acolo,  are si experti in finanțări europene, oameni nevăzuți care și-au stors creierii pentru bunul mers al unui proiect.

Dar de ce nu-i mulțumiți mai bine contribuabilului român și european, care și-a plătit taxele și impozitele, dacă tot vreți să fiți recunoscători cuiva?

Pentru că, apropo, cei 17 km au fost finanțați majoritar cu bani de la UE prin POR (Programul Operațional Regional), ceva din bugetul public prin faimosul PNDL si cea mai mica cota de contribuție e cea de la bugetul județean.

De ce e nevoie să-i mulțumiți unui ales local ca si voi și să luați postura  aia de ghiocel.  Ați văzut pe undeva prin lumea asta civilizată, pe unde v-ați plimbat,  inclusiv oficial, cu pretextul înfrățirilor de tot soiul, asemenea atitudini?

Cetățeanului contribuabil, lui trebuie să-i mulțumiți

De mai bine de 8 ani încoace primari, directori și directorași, șefi de toate rangurile, mulți datorându-i fotoliul și jobul, amploaiați din toate instituțiile nu conteniți cu temenele cu iz fanariot la adresa președintelui CJ, de parcă în județul ăsta nu mai poate adia vântului fără permisiunea întâiului bărbat al județului.

Dar treziți-vă odată, dacă trebuie să-i mulțumiți și să mulțumiți pe cineva cu adevărat  acela e cetățeanul-contribuabil care vă suportă cu toate obiceiurile voastre! Și care are toate motivele și mai ales momentul sa vă spună, tuturor ăstora cu apucături și mentalități slugarnice: ”DESTUL”!

 

 

 

Share.

About Author

Un comentariu

 1. Motto:

  “Că eşti o simplă nulitate,
  O secătură, un spanac,
  Un nătărău, un terchea-berchea…
  De ce s-o spun? Mai bine tac!”
  (Alexandru Tiron-Sphinx- Unui om de nimic)

  In epigrama de mai sus este vorba despre lingăii din politică, intre care se numără si multi primari . Se spune în popor că poți ajunge sus în politică dacă ai o coloană vertebrală flexibila sau nu ai deloc. Acesti lingăi nu scapă nici o ocazie de a-i aduce elogii lui Radu Moldovan pentru că acesta, in calitate de presedinte al Consiliului Județean s-a achitat de obligatiile de serviciu implicându-se in realizarea unor proiecte pe teritoriul judetului Bistriţa-Năsăud. Sau poate ca dupa mintea acestor trepăduși, un presedinte de CJ este pus acolo si plătit ca să nu facă nimic, iar atunci când face, câte ceva trebuie ridicat in slăvi.
  Vezi: https://www.youtube.com/watch?v=MLutG84S4Yk

Lasă un comentariu