Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Greu cu plățile digitale în Bistrița-Năsăud. Județul are printre cele mai puține primării care permit plata online

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Extrem de puține unități administrativ teritoriale din Bistrița-Năsăud sau instituții le oferă locuitorilor posibilitatea de a plăti online taxele și  impozitele sau alte taxe. Pe ansamblu județul are printre cele mai puține instituții înscrise în Ghișeul.ro, platforma naționala gestionată de Autoritatea pentru Digitalizarea României care facilitează plățile online

Astfel conform hărții instituțiilor arondate Ghișeului.ro  plata taxelor și impozitelor locale în Bistrița-Năsăud este accesibilă online doar pentru locuitorilor din Municipiul Bistrița și de dată foarte recentă de cei din Prundu-Bârgăului, comună care a definitivat procedurile pentru a intra în platformă în ultima lună. În rest din  Bistrița-Năsăud pe Ghișeul .ro mai este înscrisă Administrația Finanțelor Publice, așa cum este în fiecare județ și Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud  pentru plata taxelor necesare celor care au nevoie de Serviciul de Înmatriculari și Permise. În ceea ce privește Instituția Prefectului, doar cea din Bistrița-Năsăud și cea din Mureș sunt înscrise în Ghișeul . ro.

Pe ultimele locuri la digitalizarea  administrației 

Chiar dacă  o altă Primărie din județ, cea din Năsăud a anunțat săptămâna aceasta demersurile de înscriere în Ghiseul.ro, numărul instituțiilor celor înscriși din județ rămâne mic. Prin comparație în Vaslui sunt 9 instituții arondate ghiseului, în Botoșani sunt 11, în Vâlcea 26 de instituții dintre care 25 sunt UAT-uri, în Cluj 13 între care toate orașele județului la taxe și impozite.

Pandemia a accelerat foarte mult digitalizarea administrațiilor locale, cel puțin pe componenta taxelor și impozitelor. Potrivit Autorității pentru Digitalizarea României jumătate din populația țării poate plăti în prezent taxele și impozitele locale în sistem digital, pentru ca toate orașele mari și majoritatea orașelor mijlocii dar și a comunelor mari este în sistem:

https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/institutii/harta

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu