Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Simionca vrea deschiderea restaurantelor și inițiază proiect de lege. Vezi în ce condiții

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele PMP Ionuț Simionca a anunțat astăzi ca va depune un proiect legislativ care să impună Guvernului redeschiderea restaurantelor, însă cu respectarea unor condiții stricte care să includă și investiții pentru asigurarea protecției clienților și personalului.

Simionca spune că a decis depunerea proiectului, care ar fi unic în Parlament pentru a da o mână de ajutor unui domeniu, Horeca, grav afectat de pandemie și de reglementările naționale: ” Guvernul nu a venit cu o soluție clară pentru această industrie și cred că soluția legislativă  pe care o propun astăzi este o mască de oxigen pentru un domeniu grav afectat”. a declarat Simionca .

Propunerea legislativă a deputatului PMP  modifica practic legea stării de alertă și precizează că ”pe durata stării de alertă, măsura de suspendare a consumului produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, din interior, nu se aplică în cazul operatorilor economici care asigură păstrarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 4 persoane la o masă, precum și departajarea spațiului comun prin panouri separatoare între mese.

 

Considerăm că Parlamentul ar trebui să ajungă la această soluție legislativă, cu atât mai mult cu cât constatăm că Parlamentul a instituit deja un astfel de cadru minim de funcționare în cazul centrelor comerciale.

 

Deputatul bistrițean, care candidează în  alegerile locale pentru funcția de primar al Bistriței  a organizat conferința de presă în fața Primăriei.

Share.

About Author

Lasă un comentariu