Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O candidată la primăria unei comune face si educație electorală pe facebook, după ce a descoperit că mulți nu înțeleg mecanismele votului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un consilier local din Șieu care candidează la funcția de primar din partea PNL le-a atras atenția pe facebook celor care votează că există câteva fake-uri lansate prin viu grai legate de chestiuni tehnice ale votului. Roxana Pașc (PNL) atrage atenția că nu orice candidat din cursa pentru Primărie ajunge automat și consilier local și că un candidat nu are cum ceda, în alegeri pentru un singur tur, voturile primite unui alt candidat.

Ea se arată surprinsă că asemenea dezinformări elementare mai ajung să influențeze oamenii: ”Se știe că tehnica PSD ului intr o campanie electorală este dezinformarea .Desi secolul în care ne aflăm , cultura individului si exercițiul alegerilor o dată la 4 ani ar trebui să facă imposibil de crezut anumite lucruri , suntem în situația tristă în care e necesar sa facem anumite precizări. Altfel , din cauza naivității si bunei-credințe, unii alegători vor vota greșit.” .

Roxana Pașc spune și că vrea să spulbere două așa zis mituri care încă circulă printre alegătorii din Șieu  și le explică pe îndelete cum se votează: ”1. Orice candidat de primar iese automat consilier local , doar din cauză că este candidat de primar.NIMIC MAI FALS ! Ca să ieși consilier local, este nevoie sa fie votată lista de consilieri pe care te afli , voturi care sunt altele decât cele pentru postul de primar. Voturile de primar NU SE ADAUGĂ CELOR DE CONSILIER, SUNT SEPARATE .

2. Un candidat de primar care nu iese pe locul 1 , poate să și cedeze voturile altui candidat de primar și astfel să l ajute sa câștige .
ABSOLUT FALS !
Voturile obținute de un candidat de primar sunt ale lui si doar ale lui , NU POT FI CEDATE ALTUI CANDIDAT DE PRIMAR” .

Candidata are și un sfat pentru cei care sunt ascultă asemenea elucubrații și promite că o să-i țină la curent pe locuitorii comunei în privința fake-urilor: ”Asa ca , atunci când vine la voi în campanie electorală un candidat de primar și va spune sa l votați, că dacă nu iese pe locul 1 , va ceda voturile lui candidatei Roxana Pașc , sa stiti ca e o minciună premeditata si sa l trimiteti la plimbare. Votați exact cu candidatul pe care l doriti, votul dvs. acolo va ramane definitiv, nu l poate nimeni face cadou altcuiva. Acestea fiind spuse , o sa incerc sa va tin la curent cu toate încercările de manipulare care vor avea loc în campania electorală, pentru a ma asigura ca votul dvs. va ajunge exact la candidatul pe care l doriti si nu in alta parte”

Share.

About Author

Lasă un comentariu