Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Scântei cu bannere electorale: un candidat la Primărie pune intrebări despre ce taxe au plătit partidele. Raspunsul primarului e de tip ”asa Da”-”asa Nu”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Intrigat de taxele pentru bannerele pe stâlpi, candidatul Verzilor la primăria municipiului, Dan Dumitru Ciobănică împreună cu președintele județean, Marius Bălan i-au cerut primarului Bistriței, în 20 august în virtutea legii 544 a accesului la informațiile publice să-i spună care partide au plătit taxa pe bannere si care nu.

Răspunsul primarului Ovidiu Crețu a sosit  la o zi după transmiterea cererii, adică în 21 august. Primarul spune în adresa oficială transmisă Partidului Verde că Dan Dumitru Ciobănică a plătit contravaloarea taxei pentru acordul amplasării în 12 locații aparținând Primariei Bistrița și alte 4 ale SDEE Transilvania (societatea de Distribuție a Electricității) iar PSD a platit pentru acordul-aviz în 12 locații ale municipalității și 18 ale SDDE. Primarul Crețu mai spune în aceeși adresa că s-au facut verificari în teren si ca bannerele apartinand Alianței PNL-USR PLUS ar fi amplasate în lipsa unei cereri pentru acord si fără achitarea taxei de utilizare a locațiilor aparținând Primăriei Bistrița.

În plus în dreptul PNL-USR-PLUS cel mai probabil primarul a notat cu un pix verde, același cu care a semnat: ” amplasare ilegală”. Adresa nu suflă însă o vorbă despre bannerele celorlalți candidați.

După ce a primit răspunsul Ciobănică a comentat: ”Ne-am interesat si am primit acest răspuns. Dorim corectitudine, nu ilegalități, lucruri reale, verificate, nu vorbe.”

Ce spune președintele  PNL

Contactat de Bistrita Express Ioan Turc a spus că partidul va veni cu un punct de vedere în cel mai scurt timp. El a mai spus că s-a cerut certificat de urbanism pentru pozițiile pe care sunt bannerele,  că demersul l-au făcut cei de la USR-PLUS si ca PNL a plătit deja separat o suma consistenta Primariei pentru corturi de campanie, care însă nu au mai fost amplasate. Turc spune că nu se poate pune problema în acest fel ca nu s-ar plăti taxele și crede că toată povestea ar trebui privită în cheie electorală, de plată a unor polițe de catre Crețu și PSD, care ar fi profitat de moment.

Share.

About Author

Lasă un comentariu