Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

PNL, replică la scandalul bannerelor: ” e o șicană electorală a Primăriei și candidatului PSD”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ioan Turc, candidatul PNL-USR_PLUS la Primăria Bistrița susține că toată discuția în jurul taxei pentru bannerele Alianței din Bistrița nu e nimic altceva decât o șicană electorală a Primăriei Municipiului  și a candidatului PSD.

Turc a prezentat într-o conferință de presă documentația depusă pentru a  abține certificatul de urbanism și avizele de la Electrica pentru 55 de bannere stradale, solicitate de partenerii de alianță de la USR-PLUS ca răspuns la acuzele Primăriei Bistrița formulate într-un răspuns pentru un candidat, că alianța PNL-USR -PLUS ar fi în ilegalitate cu bannerele. Turc a precizat că documentația a fost mai laborios întocmită decât a solicitat municipalitatea si, așa cum a declarat și pentru Bistrita Express Alianța a achitat taxe în plus pentru locații  pe care nu le-a folosit.

”A se reține faptul că noi, ca și alianță înregistrată, suntem în acest moment o singură entitate din punct de vedere electoral. Certificatul de urbanism a fost solicitat pentru un număr de 55 de bannere stradale, noi am amplasat un număr mult mai mic. Cu toate că prin certificatul de urbanism nu s-a solicitat și aviz de la Electrica, a fost depusă documentație și la Electrica și obținut avizul pentru stâlpii Electrica. Acest lucru s-a făcut cu plata taxelor aferente, factura fiscală fiind eliberată în 13.08.2020” a spus Ioan Turc.

Mai mult, Turc le cere celor din Primărie să precizeze clar dacă mai au ceva de plătit sau dimpotrivă municippalitatea trebuie să restituie bani:

”Raportat la afirmația unor responsabili din Primăria Bistrița cu privire la debitele pe care le-am avea către primărie, și aici ne referim la stâlpii care aparțin primăriei, informez că s-a plătit suma de 2.700 de lei pentru amplasarea a 5 corturi pe domeniul public, corturi pe care nu le-am mai amplasat, practic am folosit doar locațiile USR PLUS. Acești bani au fost lăsați în vistieria Primăriei Bistrița, deci nu am făcut solicitare pentru returnare, tocmai pentru a acoperi eventuale cheltuieli legate de precampanie în raport cu Primăria Bistrița. Transmit Primăriei Bistrița să ne comunice dacă mai avem ceva de plătit sau avem sume de primit”.

Întreaga situație Turc a caracterizat-o drept nimic mai mult decat o șicană electorală a adversarilor politici” E vorba, categoric, despre o șicană electorală a Primăriei Bistrița, a candidatului PSD, dar cu genul acesta de șicane ne-am obișnuit de-a lungul timpului și nu ne sensibilizează decât pentru faptul că opinia publică este mințită cu privire la o anumită realitate”

Share.

About Author

Lasă un comentariu