Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O jurnalistă, candidat al USR-PLUS în Mărișelu a obținut după contestații înlocuirea conducerii Biroului electoral local din Mărișelu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce a contestat la Biroul Electoral județean de două ori tragerea la sorți pentru ordinea pe  buletinele de vot din Mărișelu, candidata USR-PLus la funcția de primar, Florica Dura a anunțat pe facebook că tragerea la sorți va fi reluată și președinta Biroului Electoral Local, dar și vicepreședinta va fi înlocuită  din funcție.

Jurnalista Florica Dura a semnat și depus ultima contestație la BEJ alături de organizațiile locale PMP și PNL, după ce președinta Biroului Electoral Local Mărișelu  ar fi rupt și anulat procesele verbale ale primei trageri la sorți . Celei de-a doua sesizări reprezentanții celor trei partide i-ar fi atasat și probe care să întăreasca plângerea și ar fi obținut câștig de cauză. Florica Dura  a pus copia hotarârii BEJ pe pagina sa de facebook. Potrivit documentului (foto)care are semnatura presedintelui BEJ, judecatoarea Diana Tertiș, sunt anulate procesele verbale numarul 5 și 6 privind stabilirea ordinii de pe listă buletinelor de vot pentru alegerea președintelui, respectiv listei de consilieri locali. Mai mult președintele BEJ dispune sesizarea președintelui Tribunalului BN pentru înlocuirea președintelui BEL 30 Mărișelu, Aurica Almășanu, care este grefieră a Tribunalul BN respectiv a vicelui BEJ Domnița Zăvoian: 

Într-un comunicat de presa transmis zilele trecute candidata Florica Dura semnala modul cel puțin dubios prin care procesele verbale privind tragerea la sorți a ordinii pe buletinele de vot din Mărișelu au fost anulate si procedura repetată, iar acuzațiile vorbeau despre favorizarea candidatului PSD, actualul primar, Horea Căin Petruț. Astfel potrivit primului proces verbal, nr 5 din 25 august, prima pe buletinul de vot în urma tragerii la sorți  a iesit Florica Dura, însă acesta a fost pur și simplu rupt, ceea ce contravine grosolan legii, procedura reluată  iar la a doua tragere la sorți, pentru care ar fi fost întocmit tot un proces verbal cu același numar, adica 5 , primarul PSD ar fi avut  câștig de cauză.

Deocamdată hotărârea nu a fost publicată pe site-ul BEJ Bistrița-Năsăud.

Share.

About Author

Lasă un comentariu