Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Stelian Dolha: ”Telemedicina-soluție accesibilă pentru unitățile medicale și spitalicești din județ”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Servicii de telemedicină în județ și monitorizare la domiciliu a bolnavilor cronici prin dispozitive smart sunt doar câteva din soluțiile la îndemână în zonele aflată la distanță de spitalele județene pentru care se poate obține finanțare în viitorul exercițiu financiar al Uniunii Europene, explică Stelian Dolha, candidatul Alianței PNL-USR-PLUS la Consiliul Județean.
Fostul prefect spune că în contextul pandemiei a devenit evident că este nevoie de întărirea  medicinei primare, dar și unităților medicale  și mai ales a spitalelor orășenești, care au nevoie de sprijin. Dolha spune că o administrație județeană responsabilă nu trebuie să se limiteze doar la unitatea din subordinea directă,  ci este responsabilă de sănătatea tuturor locuitorilor, de asigurarea asistenței medicale primare și spitalicești pentru toți locuitorii.
”Introducerea serviciilor de telemedicină reprezintă o soluție de compensare a lipsei medicilor specialiști din aceste unități medicale care poate fi acoperită printr-o investiție în aparatură și în instruirea personalului. Aceste servicii ar face posibilă comunicarea cu spitalele de rang superior din Bistrița și Cluj-Napoca, pentru diagnostic și imagistică (ecografie, radiografie, CT) și sunt finanțabile prin proiecte europene din noul exercițiu financiar al Uniunii Europene 2021-2026.
Soluția telemedicinei se poate extinde, în Sângeorz Băi, dar și în comunele mari din județ, tot prin finanțare europeană” propune candidatul Alianței liberale.
                     
Un al doilea proiect pentru care vor putea fi accesate finanțări europene  spune Stelian Dolha este  MONITORIZAREA LA DOMICILIU A PERSOANELOR CU BOLI CRONICE, o altă necesitate pe care criza pandemică a indicat-o.
”Echiparea pacienților cu anumite boli cronice cu dispozitive smart care măsoară în timp real starea de sănătate și transmit alerte medicului curant sau membrilor familiei, în funcție de o serie de parametri prestabiliți. Proiectul este finanțabil prin programele din noul exercițiu financiar al Uniunii Europene 2021-2026.” explică Stelian Dolha.
Material de publicitate electorală
Share.

About Author

Lasă un comentariu