Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Stelian Dolha îi cere socoteală lui Radu Moldovan pentru gestionarea dezastruoasă a deșeurilor în județ: trebuie să dați explicații oamenilor la final de mandat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Fostul prefect Stelian Dolha, candidatul Alianței PNL-USR-PLUS  îi cere contracandidatului său  președintele CJ, Radu Moldovan să ofere explicații locuitorilor județului pentru ceea ce numește ” modul dezastruos de colectare și gestionare a deșeurilor în Bistrița -Năsăud în ultimii 8 ani”,  cel care a adus la o escaladare a prețului serviciilor într-un timp foarte scurt, servicii de salubritate proaste, folosirea tuturor primăriilor pe post de casierii ale firmei private de salubritate și multe altele.
”La capătul a două mandate în fruntea Consiliului Județean administrația condusă de Radu Moldovan nu dă deloc semne că vrea să explice în fața locuitorilor județului cum s-a ajuns la actuala situație din colectarea deșeurilor: cu tarife rușinos de mari, crescute în valuri succesive pentru servicii de salubritate proaste, colectare selectivă doar în rapoarte și o bombă ecologică pe post de depozit.” scaracterizează  starea sistemului de salubritate Stelian Dolha într-un comunicat de presă.
Au transformat angajații taxelor și impozitelor în încasatorii unui operator privat
Dolha îi cere explicații contracandidatului său și pentru modul în care a transformat serviciile de taxe si impozite ale tuturor primăriilor din județ în încasatorii Supercom (nn. folosind un act normativ emis special de Guvernul PSD): ”  Nu explică, așa cum s-ar cuveni după 8 ani și ceva de gestionare, cum s-a ajuns să se transforme serviciile de taxe și impozite ale tuturor primăriilor din Bistrița-Năsăud în prestatorii de servicii gratuite pentru Supercom, cum au ajuns angajații primăriilor să facă contracte în locul personalului firmei și să încaseze tarifele de la populație, totul cu titlu gratuit. Iar populația să fie obligată să plătească aceste tarife condiționat, deodată, sau chiar înaintea taxelor și impozitelor locale”.
Acuze  față de lipsa de tranparență și căpușarea ADI Deșeuri 
Stelian Dolha e acuzator și în privința structurii create pentru gestionarea ADI Deseuri și despre care spune că este înțesate de clientelă de partid si are un buget netransparent.
”Același Radu Moldovan nu se obosește să dea explicații cum s-a ajuns ca ADI Deșeuri, structura pusă să gestioneze acest sistem de colectare să fie înțesată de tot soiul de personaje, fără nicio competență în domeniu, marea majoritate recrutați din clientela de partid, cu salarii ținute la secret și buget uriaș.
Cât despre eficacitatea proiectelor acestor oameni, bine plătiți din bani publici, bani strânși de la primării, locuitorii județului pot vedea cu ochiul liber: depozitul de la Tărpiu a ratat startul iar construcția celei de-a doua celule, care trebuia să fie deja finalizată, de asemenea. Acum depozitul de la Tărpiu, care este în proprietatea Consiliului Județean, este, practic, o bombă ecologică, fapt dovedit și de amenzile aplicate de-a lungul timpului de Garda de Mediu, pentru scurgerea de levigat și pentru proasta gestionare a situației” .
A doua celulă tardivă și cu costuri uriașe care se vor regasi în costuri
Despre a doua celulă, care urmează să fie construită de o firmă cu activitate abia de un an fostul prefect spune: ”A doua celulă care ar fi trebuit să fie gata de multă vreme e o lucrare costisitoare, de 1,4 milioane de euro, executată de o firmă din București, cu activitate de 1 an, în condițiile în care pe plan local nu a avut nimeni acces la licitație. Iar banii pentru lucrare vor veni parțial de la Consiliul Județean și parțial din banii operatorului depozitului. E lesne de înțeles că aceste costuri uriașe se vor regăsi în curând tot în tarifele plătite de fiecare locuitor pentru serviciile de salubritate, care vor crește pentru a le acoperi. Servicii, care, e util să ne amintim, au fost câștigate de Supercom pe criteriul prețul cel mai mic.” 
În finalul luării de poziție Dolha se întreabă:” Dau socoteală cei care au gestionat această rostogolire a tarifelor? N-am vazut asta în pliantele președintelui Radu Moldovan și nici în cele ale Alianței sub care se ascund pentru a scăpa de moștenirea grea a PSD.
Dar oriunde vă veți ascunde, greaua moștenire pe care ați lăsat-o pe umerii locuitorilor acestui județ, care culmea, a fost primul care a avut acces la un asemenea proiect, vă va urmări.”
Sursă foto: arhivă , protestul locuitorilor din Tărpiu impotriva proiectului de amenajare a unei noli celule de depozitare în zonă
Share.

About Author

Lasă un comentariu