Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Cristina Iurișniți despre dezastrul de la Liceul Tehnologic din Rodna unde elevii încep scoala, la grămadă, în sala de sport

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Scandalul de la Liceul Tehnologic din Rodna, unde elevii ar urma să înceapă cursurile comasați în sala de sport, prevazută doar cu separatoare, pentru că școala aflată în reparație n-a fost refăcută la timp ține de câteva zile capul de afiș în comuna bistrițeană.

Celor care îl acuză pe primarul Tinu Grapini de nepăsare li s-a adăugat recent  deputatul USR Cristina Iurișniți, care îi reproșează lipsa totală de implicare și indolența în condițiile în care a avut timp suficient să găsească soluții alternative, pentru cei 110 de elevi: ”  Timp de patru luni de zile, primarul comunei Rodna nu a fost în stare să găsească și să amenajeze corespunzător spațiile necesare desfășurării procesului de învățământ la Liceul Tehnologic din localitate, pentru clasele gimnaziale și de liceu. Deși soluțiile alternative la cele două corpuri de clădire care au intrat în renovare – eliberate încă din luna mai de către conducerea școlii, dar începute lucrările de către Primărie abia în luna august! – i-au fost oferite chiar de către dascălii școlii, primarul Grapini ignoră orice sugestie de bun simț și vrea să trimită 110 copii să facă școală într-o sală de sport cu separatoare și o singură toaletă!

Conducerea scolii ar fi identificat si solicitat alte spații ale primăriei însă ar fi fost refuzata din motive neverosimile, consideră deputata USR: ” Pe motiv că ar putea fi deteriorate, spațiile solicitate de către direcțiunea liceului – în clădirea Căminului Cultural, la SVSU și în clădirea Primăriei – le-au fost refuzate de către primarul căruia îi pasă mai mult de o zugrăveală decât de condițiile în care sunt puși să învețe elevii din comună. Așa se îngrijește primarul Grapini de copiii Rodnei!

Cristina Iurișniți îi atrage atenția că primarului PSD că  ignoră astfel inclusiv ordinele ministeriale care precizează că autoritatea locală trebuie să pună la dispoziție spații adecvate desfășurării orelor de școală:” Așteptările din partea profesorilor și ale părinților copiilor din această  școală sunt ca autoritatea locală să li se alăture, să pună umărul și să sprijine demersurile lor pentru începerea anului școlar. În condițiile date însă, în niciun caz nu se poate vorbi despre parteneriat cu o primărie condusă de un om care nu are atitudine și nici acțiuni adecvate de susținere a sistemului de Educație!

Cum poate să spună primarul Grapini că asigură începerea școlii în condiții de siguranță sanitară? Nu doar că înghesuie 110 copii într-o sală de sport, dar nici nu este în stare să asigure până la această oră măcar dezinfectanții și dispozitivele necesare, deși necesarul i-a fost demult adus la cunoștință și solicitat de către conducerea școlii. Ce să mai vorbim de măști sanitare de protecție…”

Deputata cere intervenția DSP și ISJ

Deputatul cere sesizarea autorităților statului față de situația de la Rodna în condițiile în care  nu se ot respecta condițiile minimale de igienă:”În calitate de parlamentar al județului și membru în Comisia pentru Învăţământ din Camera Deputaților, consider că atât Direcția de Sănătate Publică a județului Bistrița-Năsăud cât și Inspectoratul Școlar Județean sunt obligate să se sesizeze în cazul de la Rodna. Condițiile în care Primăria din localitate înțelege că poate obliga pe cei care vor începe de luni școala să țină și să participe la orele de curs nu pot fi admise și nu trebuie să fie aprobate!

Mă alătur și susțin demersurile conducerii Liceului Tehnologic și ale părinților copiilor din comuna Rodna, și solicit la rândul meu primarului Tinu Grapini să asigure elevilor, în al 13-lea ceas, toate condițiile pentru începerea noului an școlar, spațiile adecvate, măști sanitare de protecție și soluții dezinfectante”

Rușine, domnule primar, că nu ați înțeles și nu ați fost în stare să faceți aceste lucruri până acum!” a scris Cristina Iurișniți.

Primarul Grapini a fost amendat în timpul pandemiei cu 10 000 de lei, după ce în nume personal si apoi în numele unui grup de inițiativa in frunte cu deputatul Daniel Suciu, fără autorizații s-a apucat să stropeasca străzile comunei sale  și ale orasului Sangeorz Bău cu virocid de uz animal, dispersat printr-un tun de zapada instalat pe o mașină .

Sursa foto. Facebook Debreteni Florin

Share.

About Author

Lasă un comentariu