Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

INCREDIBIL: Voturi nule în Bistrița-Năsăud cât pentru 4 mandate de consilieri judeteni.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aceste alegeri locale au batut în Bistrita-Năsăud toate recordurile la capitolul voturi nule. Cel mare numări de voturi nule s-a înregistrat în acest scrutin pentru lista de consilieri județeni. Potrivit procesului verbal al BEJ nu mai puțin de 11 505 voturi ale unor alegatori din Bistrița-Năsăud au fost voturi considerate nule, si din punct de vedere electoral aruncate la cosul de gunoi.

Procentul este urias si reprezintă peste 9% din cele 124 495 de voturi valabil exprimate pentru lista Consiliului Judetean. Sa spunem doar ca prin comparație al 3-lea competitor, PMP a obținut cam 13400 de voturi cu care a luat 4 mandate de consilieri . Si tot facând analogii doar un  i-ar fi ajuns cu varf si indesat Aliantei USR-PLUS sa intre cu consilieriîn structura Consiliului Judetean, sau jumatate dintre acestea ar fi inclinat decisiv majoritatea de o parte sau alta.

La presedintele de Consiliu Judetean  sunt nule 8415 voturi, tot un numar extrem de mare, în conditiile care în tot judetul numarul voturilor nule pentru toti primarii sunt cam de 4458. De regula în scrutinele electorale voturile anulate nu depasesc 2-3% din numarul voturilor.

Share.

About Author

Lasă un comentariu