Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Focar de Covid 19 la Blocul Alimentar al Spitalului Judetean. Ce masuri a luat managementul SJU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Opt angajati ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud , majoritatea de la Blocul Alimentar au fost depistați pozitiv la testul Covid 19  plus  o îngrijitoare de curățenie din (Policlinica Bistrița, anunță un comunicat de presa

Totu a pornit de la diagnosticarea cu SARS-CoV 2 a unei asistente de dietetică care a luat virusul de soțul  întors din Germania, care a dus la testarea întregului personal al Blocului Alimentar, respectiv 34 de angajați, plus directorul administrativ în subordinea căruia funcționează acest departament, și un angajat al Serviciului Aprovizionare, care răspunde de bucătărie.

” Din toate cele 36 de persoane testate, 7 au fost depistate pozitive, una incertă și restul negative. Focarul Covid-19 depistat este în cazul echipei care a fost de serviciu în săptămâna 21-27 septembrie. Având în vedere că la Blocul Alimentar programul de lucru se desfășoară pe echipe cu rotații săptămânale, instituția își continuă activitatea cu echipa din această săptămână (testată negativ) ” transmite un comunicat de presă al SJU.

”În această situație, s-au luat următoarele măsuri:  Blocul Alimentar a beneficiat de dezinfecție completă, lucrul continuă cu angajații testați negativ, echipați cu măști de protecție FFP2, iar peste 6 zile va fi retestat întregul personal depistat negativ.

În cazul ingrijitoarei de curățenie din Ambulatoriu, aceasta a fost depistată pozitiv la testarea de la întoarcerea din concediul de odihnă ” precizează sursa citată.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu