Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Parlamentar bistrițean critic cu decizia de a da liber de Ziua educației: ”nu poți da un mesaj de non-acțiune în această zi”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul bistrițean Cristina Iurișniți critică faptul că ziua educației a fost zi liberă pentru profesori și elevi.

”Astăzi, 5 octombrie, am trimis reprezentanților Ministerului Educației semnalul meu asupra importanței mesajului transmis de către decidenți societății, iar acesta nu trebuia să fie în niciun caz un mesaj de nonacțiune, de pasivitate, de dezinteres.

Astăzi, 5 octombrie, trebuia să fie încă o zi a interacțiunilor pentru găsirea soluțiilor la problemele din Educație, o zi cu schimb de bune practici, dezbateri în prezența reprezentanților administratiei publice locale, chiar și online, pe teme legate de dotările din școli, resurse, perfecționarea și instruirea profesorilor pentru a-și însuși noi strategii didactice de predare, programe modernizate cu conținuturi care să dezvolte competențe nu doar acumulare de informații, legi puse în dezbatere pe site-ul MEC, propuneri de înaintat ISJ sau MEC etc. Lista e lungă! ” transmite Cristina Iurișniți .

Deputatul USR constată cu tristețe: ”Uităm repede că suntem țara europeană cu cel mai mic procent alocat bugetului pentru Educație, țara cu 40% analfabeți funcțional, țara cu 860 de școli care încă au toaleta în curte, 4000 de profesori necalificați, care și ei trebuie să țină aprinsă lumina cunoașterii.”

Cristina Iurișniți susține și că Inspectoratul Școlar ar fi interpretat larg mesajele ministeriale: ”Am prevăzut în ordinul de ministru cu structura anului școlar: Art.4, din O.M. nr. 3125/2020 – Unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare marchează prin manifestări specifice ziua de 5 octombrie 2020 – Ziua internaţională a Educaţiei” Alta se întâmplă în teritoriu: ”în conformitate cu Art.28, alin (4) din Contractul colectiv de muncă, ziua de 5 octombrie este considerată zi nelucrătoare”, este mesajul de pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud.” scrie parlamentarul USR. 

 

 

 

Share.

About Author

Un comentariu

 1. Dascăli fără partid în

  Să mergem la Parva ori Jelna,
  Să slujim pe la școli din județ,
  Ca vaca păscându-și lucerna,
  Ca dascălii prea ieftini la preț.

  Pupați moaște la Parascheva,
  Sau nu credeți deloc în covid
  Și fiți de-acord și voi cu ceva:
  Mai sunt și dascăli fără partid.

Lasă un comentariu