Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Nunțile și petrecerile de botez sunt suspendate la nivel național: ”sunt locuri în care se răspândește virusul”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Evenimente private, precum nunțile, botezurile, aniversările, mesele festive in spatii deschise, precum si in spatii inchise sunt interzise în toată țara in perioada următoare, până când va scadea numarul de persoane infectate cu noul coronavirus a declarat marti, 13 octombrie, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat.

Arafat a argumentat că foarte multe infectări s-au produs la nunți și petreceri de botez sau alte mese festive: ”Pentru ca aici e foarte greu sa se respecte regulile. Aici vorbim de nunti botezuri, oamenii au mai si dansat, acestea sunt locuri  unde se răspândește virusul”, a mai spus Raed Arafat. Evident că botezarea în biserică nu este inclusă în această categorie, ci doar petrecerea de după. “Botezul de la biserica nu este inclus aici. Acolo se face si se face cu un numar limitat de oameni. Daca nu ma insel este de 16 persoane. Vorbim aici de festivitati, de mese festive, de botezuri, dar in afara lacaselor de cult”, a spus Raed Arafat.

În privința programului teatrelor, cinematografelor, salilor de spectacole, restaurantelor, cafenelelor  in sedinta Comitetului National pentru Situatii de Urgenta de marți seara s-a decis ca acolo unde incidenta infectarilor cu noul coronavirus este mai mica sau egala cu 1,5 la mia de locuitori acestea vor functiona la o capacitate de 50%.: “Atunci cand incidenta depaseste 1,5 la mie si este pana la 3 la mie, vor functiona cu capacitate de 30%, iar programul va fi redus pana la ora 23,00. Atunci cand incidenta depaseste 3 la mie, activitatea va fi sistata”, au fost precizările făcute marți seara de Raed Arafat,

Share.

About Author

Lasă un comentariu