Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Prefectul Dolha a semnat ordinul de încetare a mandatului primarului Traian Ogâgău. Judecatoria Năsăud decide ce se întâmplă cu noul mandat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prefectul Stelian Dolha a emis marți dupăamiaza ordinul de încetare a mandatului primarului Traian Ogâgău, după ce acesta a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare de Curtea de Apel Cluj pentru sustragere de la recoltarea de probe biologice într-un incident cu poliția petrecut în urmă cu 3 ani. Ordinul prefectului vizează restul de mandat de primar al lui Ogîgău, cel din perioada 2016-2020, deoarece pentru noul mandat judecatorii nu au validat încă rezultatul alegerilor :

Astăzi, 14 octombrie, a fost emis Ordinul de Prefect nr. 252 privind constatarea încetării de drept a mandatului de primar al lui Traian Ogâgău înainte de expirarea duratei normale a mandatului. Acesta vine ca urmare a condamnării prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsă privativă de libertate cu suspendarea executării pedepsei.” transmite Instituția Prefectului.

Potrivit sursei citate  viceprimarul orașului Sângeorz-Băi, care este încă Virgil Dumitru este cel care  va prelua atribuțiile primarului pentru cele câteva zile până când noul Consiliu Local va fi validat de Judecatoria Nasaud. Tot atunci se asteaptă si validarea noului mandat câștigat de Ogâgău pentru Primăria Sângeorz Băi, însă totul depinde de judecator. Decizia de validare /invalidare poate fi  atacată în termen de 5 zile.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu