Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrița a depășit pragul de infectare de 1,5 la mie si a ajuns la 1,7. Ce măsuri a luat CJAS

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Municipiul Bistrița a depășit pragul de infectare de 1,5 la mia de locuitori,  potrivit calculelor pentru ultimele 14 zile  făcute de DSP si a ajuns la peste 1,7 la mie, ceea ce a impus măsuri speciale din partea CJSU.

Comitetul Judetean pentru Situații de Urgență a stabilit recent și noile măsuri aplicate în cazul municipiului dar și a altor localități aflate între pragul de 1,5 și 3 la mia de locuitori. Este vorba pe lângă municipiu de Ciceu-Mihăești, Cetate, Chiuza,  Braniștea, Mărișelu. Pentru aceste localități CJSU restaurante,  cafenelelor din interiorul clădirilor au voi sa deruleze activitati dar fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și doar în intervalul orar 6,00-23,00. ”Aceleași restricții se aplică și activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc” precizeaza comunicatul .

Sintereag si Sieu Odorhei, cazuri speciale. Mastile sunt obligatorii

În Șintereag și Șieu-Odorhei, acolo  unde incidența de îmbolnăviri în ultimele 14 zile este mai mare decât 3/1000 de locuitori, CJSU a decis restricționare în cazuri barurilor, cafenele, restaurante, dar si zonele cu jocuri de noroc. Mai mult

”În aceste UAT-uri, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise” este decizia majora luată pentru cele două UAT-uri.

Restricțiile se vor ridica prin hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în funcție de incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile, comunicată de către Direcţia de Sănătate Publică.

Prevederile Hotărârii de astăzi intră în vigoare în  16 octombrie 2020.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu