Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Zarurile au fost aruncate: președintele PLUS Lorant Sas e numărul 1 la Camera Deputaților în locul lui Toth.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Lorant Sas, președintele PLUS Bistrița-Năsăud e noul numar 1 pe lista pentru Camera Deputaților din partea Alianței USR-PLUS, după ce în urmă cu câteva zile alegerile interne l-au desemnat pe celălalt președinte județean , Lorand Toth de la USR. După un șir de contestații la conducerea centrală Biroul Național al USR a recunoscut vineri noaptea, la capătul unei sedințe schimbarea ierarhiei candidaților la Bistrița.

Informarea către filiale s-a făcut pe un grup intern de către vicepreședintele USR  responsabil cu comunicarea publică, Cristina Prună. La capitolul validări candidaturi parlamentare, după ce trece în revistă validările fără probleme, deputatul Raluca Prună  transmite: ”La Bistrița Năsăud, în urma unei contestații primite cu privire la nerespectarea regulamentului de alegeri, Comisia Tehnică Comună USR PLUS a decis invalidarea unor buletine de vot care nu erau conforme cu regulamentul. Astfel, ordinea pe lista finală s-a schimbat. BN a decis menținerea deciziei Comisiei Tehnice Comune USR PLUS” . Informația e transmisă imediat înainte după  cea în care anunță că deputatul Emanuel Ungureanu, care nu s-a regăsit pe listele de la Cluj a fost invitat să candideze la Buzău și candidatura a fost validată de Biroul Permanent al USR.

Ce s-a întâmplat cu alegerile interne?

Inițial ierarhia votată  în alegerile interne comune ale celor două filiale din BN l-a avut pe prima poziție de la Camera Deputaților, singura considerata eligibilă de pe această listă, pe președintele USR, Lorand Toth. Președintele PLUS, Lorant Sas  dar și deputatul USR Cristina Iurișniți au contestat votul si au acuzat încălcarea regulamentului în alegerile interne, adică nerespectarea unui sistemul de vot pe punctaje, ceea ce ar fi dus la vicierea rezultatului. Comisia tehnică reunită a celor două partide USR-PLUS a dat dreptate contestatarilor si dispus anularea a 55 de buletine de vot, majoritatea care-l desemnau pe Toth câștigător. Noua ierarhie după anularea buletinelor a fost: Lorant Sas, Paul Dolha (PLUS) , Cristina Iurișniți(USR) și apoi al 4-lea Lorand Toth (USR) urmat de încă alți doi.

Președintele USR BN a contestat decizia de anuare a buletinelor, însă decizia venită vineri noaptea nu i-a dat câștig de cauză. Biroul Național al propriului partid, USR, a luat act de decizia biroului comisiei tehnice USR-Plus, cea referitoare la Lorant  Sas pe care a decis sa o mențină.

La Senat , candidatura lui Emilian Gabor (presedintele USR Nasaud ) nu a fost contestată.

Citește si:

Lista la parlamentare a USR-PLUS din BN întoarsă cu susul în jos, după contestarea alegerilor interne.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu