Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE: Florin Iordache desemnat președintele Consiliului Legislativ după ce a concurat la vot cu fostul șef CCR, Augustin Zegrean

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

UPDATE: Florin Iordache, autorul ordonanțe 13, deputatul supranumit ”altă întrebare” după ce a răspuns de 24 de ori în acest fel jurnaliștilor pe când era ministrul justiției în Guvernul Grindeanu a fost preferat astăzi de parlamentarii din camerele reunite pentru a deveni președintele Consiliului Consultativ. El a fost votat de peste 180 de parlamentari, în vreme ce Augustin Zegrean, fostul presedinte al CCR ar fost votat de 41 de parlamentari.

Știrea inițială: Bistrițeanul Augustin Zegrean, fostul președinte a Curții Constituționale a României candidează pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ, potrivit unei informații DIGI 24.

Acesta ar concura cu PSD-istul Florin Iordache, părintele ordonanței 13 pe când era ministrul Justiției dar și a altor inițiative controversate de modificare a legilor justiției în calitate de președinte al Consiliului Legislativ. Potrivit sursei citate Iordache nu a primit o poziție eligibilă pe listele PSD, însă va fi susținut astăzi pentru funcția de presedinte a Consiliului Legislativ, la votul care va fi dat astăzi la ora 16,00 de plenurile reunite ale camerelor Parlmentului. Candidatura lui Augustin Zegrean este susținută de Partidul Național Liberal, însă majoritatea este deținută de PSD, asa ca sansele fostului presedinte ale CCR  nus unt foate mari .

Augustin Zegrean și-a depus candidatura și pentru funcția de șef de secție la Consiliul Legislativ, potrivit sursei citate.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Desemnarea pentru functia de președinte al Consiliului Legislativ a personajului de trista amintire Florin Iordache, autorul ordonanțe 13, care a scos in strada milioane de români in ianuarie, 2017, reprezinta o sfidare PSD-ista la adresa inteligentei cetatenilor României.
    Pe de alta parte, Augustin Zegrean fostul președinte al Curții Constituționale a declarat că votul pentru conducerea Consiliului Legislativ este nul pentru că în lege scrie că președintele Consiliului Legislativ și șeful de secție se aleg prin votul majorității deputaților și senatorilor în ședință comună. In actuala strucrura a parlamentului majoritatea trebuie sa intruneasca minim 233 de voturi, prin urmare 187 nu este majoritate.

Lasă un comentariu