Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum comentează Augustin Zegrean votul de ieri pentru Consiliul Legislativ în care parintele OG 13 a fost preferat de parlamentari. De ce spune că nu e valabil

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean contracandidatul lui Florin Iordache la votul pentru Consiliul Legislativ a relatat  astăzi la Digi 24 că a primit propunerea de a fi candidatul PNL pentru această funcție abia ieri la ora 12,00, în condițiile în care votul era programat la ora 16,00.

Zegrean a spus că a fost contactat de liderul de grup al liberalilor, fară să-l nominalizeze (probabil Florin Roman de la deputați), pentru că a fost votul camerelor reunite și a aflat rezultatul la ora 20,00.

Zegrean a mai spus și că nu ar fi acceptat dacă nu ar fi fost încredințat că votul este cu șanse reale de câștig: ”Asa am inteles, că voi castiga, ca nu-s de ieri de astazi in lumea asta. Lucrurile astea s-au negociat. Dar de cativa ani incoace nu se mai respecta nicio negociere. Daca n-ar fi fost negocierile astea opozitia n-ar fi avut niciun post” a mai spus șeful Zegrean.

Fostul șef al CCR spune însă că votul de ieri n-a fost valabil pentru că nu au votat jumătate plus unu din numărul parlamentarilor : ”Problema e alta, că votul nu e valabil. Președintii si șefii de sectie ai Consiliului Legislativ sunt alesi cu votul majoritatii parlamentarilor .  187 nu reprezinta 50% , nu stiu exact care este cifra corecta, e cea de la moțiuni, cu 233 sau cati sunt.. De fapt am vazut ca Dan Barna a zis ca va ataca la CCR.” a mai spus Augustin Zegrean la DIGI 24. Întrebat care sunt șansele de a trece sesizarea USR, fostul presedinte a răspuns: ” Am mai avut astfel de situații si CCR s-a pronuntat cu admitere”.

Zegrean a mai spus și că nu e o funcție pe viata, așa cum s-a acreditat în spațiul public: ” Constituția nu spune nici ca e limitat , nici  ca e nelimitat mandatul.  Dragos Iliescu ( fostul președinte pensionat acum) a stat acolo ca nu l-a deranjat nimeni. Cred ca mandatul președintelui ar trebui sa fie de 4 ani pe durat mandatului parlamentului. Pentru ca e o institutie care lucreaza numai pentru  Parlament si fara Guvern… Parlamentul poate sa faca multe.” a mai comentat Zegrean. El spune că și-ar fi dorit această funcție doar pentru că e haos legislativ si ca multe legi nu respectă Constituția însă CCR nu se poate sesiza din oficiu sa le corecteze.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu