Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ceremonie desfășurată în decor inedit pentru învestirea noului primar și al noului Consiliu Local al Bistriței.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

În premieră pentru Bistrița ceremonia de învestire a noului primar Ioan Turc și a noului Consiliu Local a fost organizată în aer liber, pe platoul din fața Biserici Evanghelice și în proximitatea Primăriei.

În jurul unui rondou de flori au fost aranjate scaunele consilierilor nou aleși, iar la prezidiul așezat în fața unui ecran pe care se transmitea ceremonia au fost așezati noul primar Ioan Turc, prefectul Stelian Dolha, decanul de vârstă al noului Consiliu medicul Ioan Ruști(PNL) și cel mai tânăr consilieri local, Augusta Seserman , conform cutumelor unor astfel de ceremonii. În calitate de invitați la prezidiu s-au mai aflat secretarul de stat Diana Morar și deputatul Robert Sighiartau, secretarul general al PNL.

Invitați la ceremonie, cu scaune rezervate au mai fost si toți primarii Bistriței, aleși după Revoluție, însă au onorat doar Vasile Moldovan și Marian Toniuc. Scaunul lui Ovidiu Crețu, invitat personal de Ioan Turc a rămas liber, la fel și cel al lui Pavel Popescu  primarul din perioada 1996-2000. Alături de Ioan Turc au fost și primarii din județ, cei din Feldru, Petru Rares, Rebrișoara, dar si Ionuț Vlașin, noul primar al Năsăudului care așteaptă și el învestirea în funcție.

 

 

Prefectul Stelian Dolha, care a condus ședința până la predarea ștafetei decanului de vârstă, doctorul Ruști  le-a urat succes noului primar si noului Consiliu. El i-a spus lui Ioan Turc că trebuie să fie nu doar primarul celor care l-au ales, ci a tuturor bistrițenilor, că sunt foarte multe așteptari în dreptul lui  atât datorită programului său complex cât si a votului masiv pentru schimbare dat de bistrițeni. I-a spus și că va trebui sa facă față contextului pandemic complicat, în care Bistrița a juns deja la rata de infectare de 2,5 la mia de locuitori: ” De astăzi sunteți și președintele comitetului municipal pentru situații de urgență și aveți de gestionat o situație grea care va va pune în situația de a lua inclusiv măsuri nepopulare. Vă urez succes și multă sănătate” i-a transmis Stelian Dolha.

După ce secretarul Consiliului Local, Floare Gaftone a dat citire  sentinței de validarea a mandatelor, consilierii locali au depus jurământul.

A venit apoi rândul noului primar să depună jurământul de credință:

Ioan Turc:” Mă bazez pe susținerea locuitorilor orașului. ..Ne apucăm de treabă”

După ce a depus jurământul de credință în fața noului consiliu local și al publicului numeros Turc  a transmis primul său mesaj în calitate de primar:  ”Este o onoare să mă aflu aici în calitate de primar al municipiului Bistrița, onoare pentru care îi mulțumesc lui Dumnezeu și bistrițenilor. Mă întorc după 13 ani în Primăria Bistrița. Indiferent unde am lucrat, am fost un om de echipă. Vom forma o echipă puternică în Primărie, o echipă pe care știu că mă voi putea baza în efortul de a da orașului o administrație de înaltă performanță. Mă bazez pe susținerea cetățenilor orașului, a celor care m-au votat sau nu pentru că voi fi primarul tuturor bistrițenilor. Mă bazez pe suportul consilierilor locali pentru că sunt sigur că ne dorim același lucru: dezvoltarea orașului și îmbunătățirea vieții cetățenilor, mă bazez pe pe sprijinul parlamentarilor din județ și al Guvernului României pentru toate marile proiecte pe care le vom transpune în realitate. Mă bazez pe înțelegerea familiei mele pentru că greul de acum începe. Până acum a fost doar încălzirea. Le mulțumesc foștilor primari ai municipiului, domnilor Florin Chereji, Marian Toniuc, Pavel Popescu, Vasile Moldovan și Ovidiu Crețu pentru tot ce au făcut în folosul comunității. Ne apucăm de treabă! Doamne ajută”,

Share.

About Author

Un comentariu

 1. Motto:
  „Urechea ta fie pururea deschisă la adevăr şi închisă la minciuni şi la linguşire”.
  (Mihail Kogălniceanu)
  Ioan Turc este primul primar liberal al Bistriței ales pe 27 septembrie 2020, pentru următorii 4 ani. După 3 mandate de administratie PSD-istă bistritenii au ales schimbarea cu o uriasă sperantă. Asteptările bistritenilor sunt extrem de mari, iar noua adminstratie are o misiune dificilă dar nu imposibilă. Trebuie să înceapă cu o actiune sustinută de corectarea a aberatiilor din perioada administratiei Cretu, care au adus orasului Bistrita „faima” nemeritată de Caracalul Ardealului. In acelasi timp bistritenii asteaptă materializarea concretă a programului de guvernare locală pentru care au acordat votul echipei PNL si primarului Ioan Turc:
  -Administrație transparentă și modernizată prin digitalizare;
  -Administrație care are grijă de cetățenii săi;
  -Bistrița-oraș verde și curat;
  -Bistrița-oraș inteligent și atractiv pentru tineri;
  -Bistrița-destinație culturală și turistică unică;
  -Destinație pentru afaceri inovative;
  Mult succes primarului Ioan Turc si echipei sale !

Lasă un comentariu