Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum a reușit Partidul Verde să-și treaca lista de Senat la a doua strigare. Cu admitere parțială

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Partidul Verde, filiala Bistrița-Năsăud  a reușit să obțină admiterea listei pentru Senat în Bistrița-Năsăud la a doua încercare, după ce inițial în 21 octombrie lista de candidati a fost respinsa pentru ca nu respecta criteriul de gen, adică nu era nicio femeie candidat.

Cei din Partidul Verde s-au mișcat însă repede, profitând de faptul că mai aveau două zile la dispoziție. Au refăcut cu totul dosarele si au cooptat o femeie: ” nu a fost simplu, a fost multă muncă sa o iei de la capăt,  însă ne-am mișcat repede si am reușit să depunem, chiar dacă ei ne-au dat deja soluție” a explicat pentru Bistrița Express Dan Dumitru Ciobanică, presedintele interimar judetean. La a doua sedință, cu a doua tură de dosare Partidul Verde au  iarăși ghinion, candidata femeie de la Senat avea 33 de ani, și nu 35 de ani cum este condiția exclusivă pentru Senat. Însă mișcarea a fost de succes si lista pentru Senat a fost admisă partial  în sedința din 22 octombrie a Biroului Electoral Judetean. altfel spus au fost admisi cei doi bărbați din fruntea listei, nu însă și doamna care nu a avut vârsta pentru a fi candidat.

Dar lista pentru Senat a trecut. Asa că Partidul Verde are listea atât pentru Senat cât și ăentru camera Deputaților, acolo unde numărul 1 este consilierul local Dan Dumitru Ciobănică.

USR-PLUS nu a avut aceaeși șansă în privința dosarelor, pentru că au depus lista de candidaturi foarte tarziu, în ultima zi, cu câteva ore înainte de termenul limită. Potrivit unor surse din interiorul partidului unul dintre candidați, fără șanse după scandalul schimbarii listelor a trimis foarte tarziu documentele pentru înscriere. USR-Plus poate ataca la Tribunalul Bistrița-Năsăud decizia de respingere a listelor pentru Senat.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu