Operatorul de transport local de călători Transmixt SA a transmis pe pagina sa de facebook un mesaj pentru călătorii săi : pentru protejarea copiilor să evite circulația la orele de călătorie obișnuită a elevilor. Este vorba de intervalul 7:00-9:00 dimineața si după cursuri, adică între 13:00-14:30.
”Noi, echipa Transmixt, depunem eforturi in permanenta să calatoriti în conditii de siguranta si confort, atât cat acestea pot fi oferite de transportul public, dar fără colaborarea dumneavoastra nu avem nicio sansa sa realizam aceste obiective. Din aceste motive, va rugam sa cooperati cu noi si sa evitati calatoriile cu autobuzele si microbuzele transportului public din Bistrita atunci cand elevii circula spre si de la scoala” este mesajul celor de la Transmixt .
Evitarea aglomerațiilor în mijloacele de transport în condițiile în care Bistrița se apropie de incidența de 3 cazuri la mia de locuitori ”Copiii circula cu precădere de 2 ori pe zi, in special in intervalele 7:00-9:00 si 13:00-14:30. Asadar noua, celorlalti calatori, ne raman multe alte ore in care sa circulam. Haideti sa ajutam elevii, si asa greu incercati in acest an deosebit de delicat pentru toti, sa le lasam autobuzele, pe cat posibil, cand merg si se intorc de la scoala! In acest fel evitam aglomeratiile si, in plus, ne protejam cu totii. Cu siguranta copiii ne vor fi recunoscatori!” este mesajul conducerii Transmixt.
Un comentariu
Transmixt Bistrița ar face mai bine ca in orele de vârf să suplimenteze mijloacele de transport in comun cel putin pe rutele foarte aglomerate. Prin aceasta s-ar reduce si timpul de asteptare a călătorior in statii, contribuind astfel la creşterea competitivităţii transportului public. Acest lucru ar trebui să genereze venituri mai mari din vânzarea de bilete. Pe de alta parte si municipalitatea poate contribui la imbunătătirea conditiilor pentru utilizatorii serviciului de transport public prin crearea de sisteme de prioritate pentru autobuze. Acestea sunt benzi separate înainte de o intersecţie sau de-a lungul unor
întregi secţiuni ale reţelei de drumuri, permiţând vehiculelor de transport în comun să evite
congestionarea. Pentru a obţine o utilizare eficientă a benzilor, este esenţial să se instituie un sistem specific de monitorizare şi aplicare şi să se definească anumite categorii de utilizatori (de exemplu, vehicule de transport în comun, biciclişti etc.). Pe anumite portiuni de traseu ar putea fi reglementat ca benzile separate pentru autobuze să devină accesibile şi autmobilelor pe secţiuni importante de străzi dacă nu există posibilitatea de a crea o nouă bandă separată pentru acestea.
Operatorii de transport public beneficiază si ei de pe urma acestor măsuri, întrucât creşte eficienţa muncii şi confortul conducătorilor auto şi dispecerilor. De asemenea, creşte viteza medie a mijloacelor de transport in comun.