Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

USR-PLUS are lista valida la Senat. Ce a respins BEJ-ul a acceptat Tribunalul

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Reprezentanții USR-PLUS pot respira usurați, după ce judecatorii Tribunalului Bistrița-Năsăud au decis că alianța poate candida la Senat cu lista judeteană, cea respinsă în urmă cu câteva zile de Biroul Electoral Judetean, pe motiv  ca nu sunt femei-candidati.

Judecatorii au acceptat astăzi contestația depusă de USR-PLUS împotriva deciziei BEJ din 23 octombrie și au considerat ca lista USR Plus formată din:  Emilian Gabor, Rus, Sorin Voicu și Andrițoiu este validă, iar BEJ este obligat sa o admita.  Soluția nu este definitivă și potrivit purtătorului de cuvânt al tribunalului, Dana Ceuca poate fi atacată în apel în termen de 48 de ore.

USR a ajuns la soluții disperate la nivel central ca să nu piardă voturile din BN

După ce au constat ca riscă să piardă voturile din județul Bistrita -Nasaud pentru Senat , cu consecinte grave la nivelul mandatelor alianței conducerea USR a ajuns la un scenariu disperat: au apelat la trei dintre candidatii listei pentru Senat sa se retraga de pe listă, pentru a-l lasa pe unul singur. In aceasta situație legea prevede ca nu e obligatoriu sa fie respectat criteriul de gen prevazut în articolul 208 dintr-o lege din 2015. Potrivit unor informații din interiorul USR doi au acceptat însă al un al treilea a refuzat soluția, asa ca USR l nivel național a luat în calcul inclusiv excluderea sa din partid.

Share.

About Author

Lasă un comentariu