Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrița va trece de luni în scenariul roșu cu școlile după ce incidenta Covid 19 a depășit pragul de 4 la mie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce incidența cazurilor de Covid 19 a depășit vineri în Bistrița și pragul critic de 4 cazuri la mia de locuitori, la căpătul unei săptămâni cu tendință evidentă de creștere, autoritățile au decis: de luni și scolile intră în scenariu roșu.

Decizia este pe punctul de a fi redactată și votată în Comitetul Judetean pentru Situații de Urgență la solicitarea prefectului Stelian Dolha. Acesta a explicat pentru Bistrița Express că decizia nu mai poate fi amânată pentru că tendința este de creștere a ratei îmbolnăvirilor : ” Când am atins 3 la mie am  asteptat sa vedem cum va evolua situația. Din păcate în cateva zile am depășit în Bistrița  incidența de la 4 la mie si nu mai existe alte optiuni, nu mai putem aborda gradual situația. Toată lumea trece online, nu mai avem ce face” a spus Stelian Dolha.

Sunt vizate: învățământul prescolar, adică grădinițele și toate scolile. Masura nu se aplica in cazul afterschool si crese.

Măsura de trecere în scenariul rosu vine după ce joi autoritățile au decis gradual trecerea în scenariul galben, cu clasele terminale si invatamantul primar la școala și alternanța cursuri-online la celelalte.

Astăzi Instituția Prefectului a anunțat o incidenta de 4,04 la mia de locuitori în Bistrița calculată la ultimele două săptămâni. Peste 4 este incidenta si in Monor 4,43 la mie), Șintereag (4,14 la mie), iar peste 3 mai au comuna Sieu Măgherus. Becleanul are peste 5 la mie, însă rata mare se datoreaza exclusiv focarului de la caminul de batrani privat, institutie aflata in izolare.

Share.

About Author

Lasă un comentariu