Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Program de investiții de 12 milioane de euro anunțat de TeraPlast. Pe ce piață vor să intre

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Grupul TeraPlast vrea să investească într-un nou segment de piață pe care nu au fost încă actori : cel al ambalajelor biodegradabile. Cel mai mare producător român de materiale de construcții, a depus prin filiala sa  TeraPlast Folii Biodegradabile SRL, un proiect de investiții în cadrul schemei de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie, anunță TerPlast Grup.

Proiectul de investiții are o valoare totală de 11,8 milioane de euro  din care valoarea ajutorului de stat solicitat este de circa 5,8 milioane de euro, adică 49% din investiția totală. ”Piața de ambalaje căreia ne vom adresa a fost de 293 milioane de euro în 2019. Segmentul de saci, sacoșe și pungi biodegradabile care face obiectul investiției reprezintă 22% din total și înregistrează cel mai accelerat ritm de creștere. Producția locală nu poate acoperi cererea, drept urmare aproximativ 46% din totalul consumului din România provine de import. Granulele pentru folii biodegradabile pe care le vom fabrica se importă în acest moment integral din Germania și Italia. Prin acest proiect intrăm pe o piață nouă, care se află la început, contribuim la reducerea deficitului comercial care a fost în 2019 de 17,28 miliarde de euro și la alinierea României la obligațiile pe care le are în contextul european. Cererea în piață va crește în continuare, deoarece până în 2030 toate ambalajele din plastic din UE trebuie să fie reutilizabile și ușor reciclabilea declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Investiția va crea 93 de locuri noi de muncă

Noua investiție va presupune atât achiziționarea de echipamente de producție de ultimă generație, cât și realizarea de construcții noi, iar investiția va crea 93 de locuri de muncă ”Sacii, sacoșele și pungile biodegradabile care vor fi produse de către compania din Grupul TeraPlast vor avea un grad de biodegradare de minim 90% și vor fi certificate “OK Compost” conform SR EN 13432. Fluxul tehnologic va include și echipamente pentru reciclarea deșeurilor rezultate din producția proprie și reintroducerea acestora în procesul de fabricație”

Dacă obțin ajutorul de stat  la timp  implementarea proiectului va începe chiar în această lună, iar durata estimată de realizare va fi de 25 de luni.

Despre Grupul TeraPlast

În primele nouă luni din 2020, Grupul TeraPlast a înregistrat o creștere de 14% a cifrei de afaceri, până la 167,4 milioane de euro, și o creștere de 46% a EBITDA, până la 20,3 milioane de euro, comparativ cu primele nouă luni din 2019.

Cu o tradiție de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător român de materiale de construcții. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România și Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling și TeraPlast Ungaria. Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA – este listată la Bursa de Valori București sub simbolul TRP. Acțiunile companiei sunt incluse în indicele de referință al Bursei de Valori București – BET – și, din septembrie 2020, în indicii TotalCap și MicroCap ai FTSE Russell. În cadrul evaluării Vektor în baza a 15 criterii de comunicare în relația cu investitorii, efectuată de ARIR, TeraPlast a obținut nota maximă, 10.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu