Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale din USA, anunță presa americană. Iohannis l-a felicitat pe twitter

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Candidatul democraţilor la Casa Albă, Joe Biden, a câştigat scrutinul prezidenţial în dauna republicanului Donald Trump, au anunţat sâmbătă mass-media din USA, printre care CNN (foto), NBC, CBS si chiar Fox News.

După patru zile de suspans, candidatul democrat şi fostul vicepreşedinte în mandatul lui Barack Obama a fost dat câştigător cu 273 de mari electori, graţie succesului obținut în statul-cheie Pennsylvania, scrie France Presse.

AFP califică anunţul drept “o victorie care marchează o turnură istorică pentru America şi pentru lume, după patru ani de ruptură în mandatul preşedintelui republican”.

Biden va deveni cel de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii. CNN a anunțat că presedintele ales va susține o declarație în jurul orelor 8,00 PM, adica în jurul orei 3, ora României.

Premierul Canadei  Justin Trudeau este primul lider mondial care l-a felicitat pe Joe Biden şi Kamala Harris (foto) pentru alegerea lor la preşedinţia şi vicepreşedinţia Statelor Unite, la mai puţin de o oră după anunţarea rezultatului de către mass-media americană. Kamala Harris, o avocata de culoare de 55 de ani, cu origini jamaicane și indiene va fi prima femeie vicepreședintă a Statelor Unite.

Klaus Iohannis l-a felicitat pe președintele nou ales al SUA

UPDATE: Presedintele Klaus Iohannis se numără printre liderii de sat care l-au felicitat pe președintele nou ales al SUA: ”Felicitări președintelui ales Joe Biden pentru victorie. Aștept cu nerăbdare să consolidăm în continuare solidul nostru parteneriat strategic, în toate dimensiunile sale. România va continua să lucreze pentru a consolida securitatea, prosperitatea și reziliența comunității noastre transatlantice”, a transmis Klaus Iohannis, prin intermediul contului său de twitter.

În urmă cu trei ore Joe Bidden și-a anunțat victoria cu următoarea postare pe facebook : ”America, sunt onorat că m-ai ales să conduc marea noastră țară.Munca care ne așteaptă va fi grea, dar vă promit asta: voi fi președinte pentru toți americanii – indiferent dacă m-ați votat sau nu.

Potrivit CNN Donald Trump a transmis un comunicat de presă, în care refuză să-și admită înfrângerea.  Trump îl acuză pe Biden că și-a asumat în mod fals câștigarea alegerilor.

sursă foto: pagina oficială Joe Bidden, CNN

Share.

About Author

Lasă un comentariu