Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Alternative la închiderea piețelor după ce premierul le-a cerut primarilor sa găsească soluții pentru producători. Ce se întâmplă în Bistrița și Năsăud

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Premierul Ludovic Orban le-a cerut primarilor de orașe să găsească soluții pentru mutarea producătorilor locali din zonele de piață supuse măsurilor restrictive decise prin HG pentru limitarea răspândirii epidemiei de Covid 19, începând de  luni în zone în aer liber, pentru a-și putea vinde marfa.

Primarul Bistriței, Ioan Turc a scris pe facebook că a căutat soluții împreună cu seful direcției pietelor municipale si i-a cerut sa asigure ca odată cu oprirea temporară producătorii agricoli să-și poată  desface marfa cu respectarea măsurilor de protecție: ” Am fost sunat de premierul Ludovic Orban, care s-a interesat de situația producătorilor locali din zona Bistriței, în contextul sistării comerțului în piețele închise din cauza evoluției pandemice. Am convenit ca activitatea să se poată desfășura la exterior, chiar și cu mutarea afară a vitrinelor frigorifice din spațiile închise, comercianții urmând să fie cât mai puțin afectați.

În consecință, i-am solicitat directorului Direcției de Administrare a Piețelor din cadrul Primăriei municipiului, Luca Răzoare, să ia toate măsurile pentru ca, odată cu decizia de oprire temporară a comercializării în piețele închise, totul să se poată derula fără probleme în aer liber, iar produsele agro-alimentare să fie în continuare accesibile, cu respectarea unor reguli mai stricte de profilaxie ” a scris Ioan Turc.

Dorin Vlașin, noul primar din Năsăud spune si el ca în orașul său nu vor fi probleme de luni dintr-un motiv simplu: piața nu este acoperită. El a postat pe pagina sa mesajul pe care l-a transmis printr-un ziar online, Mesagerul24: ” mesajul care doresc să îl transmit este acela că piața agro-alimentare din Năsăud va continua să își mențină funcționalitatea și în zilele următoare, pentru simplul motiv că ea înscrie în caracteristicile de spații deschise, aerisite, aprobate de autoritățile centrale. ” a spus Vlașin.

Potrivit G4 Media premierul Ludovic Orban a avut, sâmbătă, discuții cu peste 100 de primari, din toate partidele, solicitându-le să caute soluții pentru amenajarea unor piețe volante și piețe în aer liber, având în vedere măsura suspendării activităților din piețele din spații închise.

Mai mulți primari din țară au anunțat că în urma discuțiilor cu premierul, fie au găsit deja, fie vor căuta să asigure soluții pentru amenajarea unor piețe deschise, astfel încât comercianții și producătorii să nu fie nevoiți să-și suspende activitățile”, precizează sursa citată

 

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Chelnerul Răducu bate la porti deschise si se agită degeaba intrucât primarul Bistriței Ioan Turc a declarat că Piața Decebal din aer liber rămâne deschisă, iar sectorul de lactate se va muta în exterior.
    IOAN TURC a făcut aceste precizări după ce a fost sunat de premierul Ludovic Orban, care s-a interesat de situația producătorilor locali din zona Bistriței, în contextul sistării comerțului în piețele închise din cauza evoluției pandemice.
    Prin urmare, activitatea din piete se va putea desfășura în exterior, chiar și cu mutarea afară a vitrinelor frigorifice din spațiile închise, comercianții urmând să fie cât mai puțin afectați.
    În consecință, sunt pregătite toate măsurile pentru ca, odată cu decizia de oprire temporară a comercializării în piețele închise, totul să se poată derula fără probleme în aer liber, iar produsele agro-alimentare să fie în continuare accesibile, cu respectarea unor reguli mai stricte de prevenire a răspândirii bolii COVID-19 .

Lasă un comentariu