Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Veste bună de la prefect pentru veterinarii care protestează: au fost deblocați banii

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Prefectul Stelian Dolha a anunțat astăzi pe pagina sa de facebook că a primit asigurări de la conducerea ANSVSA că  o parte din nemulțumirile de ordin financiar ale medicilor veterinari pentru care au început din această dimineață un protest au fost rezolvate.
Prefectul spune că au fost deblocate deja banii pentru acoperirea celor două luni în care veterinarii concesionari trebuiau sa primească 10 000 de lei pentru contractele cu statul, prevăzute de o nouă lege:
”Am luat act de nemulțumirile medicilor veterinari concesionari transmise prin notificările depuse la sediul DSVSA, pe care în mare parte le cunoșteam. Am sunat în această dimineața la ANSVSA, unde am avut discuții cu conducerea instituției și am primit asigurări că o parte din sumele restante sunt deblocate încă de vineri și vor intra în conturile veterinarilor concesionari, asa cum prevede Legea 236 din 2019 și Ordonanta 117/2020.
Este vorba de cei 10 000 de lei lunar garantați prin lege titularilor cabinetelor veterinare cu servicii concesionate pentru lunile septembrie si octombrie.” precizează prefectul Stelian Dolha.
Veterinarii concesionari au demarat astăzi un protest în toată țara, care include pichetarea timp  de mai multe ore a sediilor DSVSA judetene, unde au depus si lista nemulțumirilor. Printre acestea se număra neasigurarea echipamentelor de protectie anti Covid pentru intrarea în gospodariile in scopul asigurarii serviciilor de medici concesionari dar si nevirarea celor 10 000 de lei lunar pe cabinet al unui medic concesionar.
Share.

About Author

Lasă un comentariu