Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Carantinarea Bistriței pusă pe butonul ”așteptare” după ce s-a înregistrat o ușoară scadere a numărului de cazuri. CJSU reanalizează situația la începutul săptămânii

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Comitetul judetean pentru Situații de urgență a amânat vineri din nou carantinarea municipiului Bistrița după ce în urma analizei datelor îmbolnavirilor noi s-a constatat o ușoară scădere a incidenței odată cu cea a numărului de cazuri noi. Membrii CJSU au decis să urmărească evoluția și să ia o decizie la începutul săptămânii după evaluările următoarelor zile

S-au analizat astfel numărul de cazuri de CoVid-19 din ultimele 14 zile, rata incidenței, precum și focarele. Datele relevă o scădere în numărul de cazuri înregistrate în Bistrița, precum și o scădere în incidenței. La data de 12 noiembrie, în municipiu s-a înregistrat o incidență de 9,38/1000 de locuitori (incluzând focarele) și 9,08/1000 locuitori (fără focare), iar în data de 13 noiembrie, incidența este de 9,17/1000 locuitori (cu focare) și 8,36/1000 locuitori (fără focare)” transmite Instituția Prefectului într-un comunicat de presă.
Grupul de lucru al CJSU BN transmite si că situația este însă în dinamică și că nu este exclusă orice măsură dacă se impune și în acest interval, până la întrunirea  anunțată: ”Având în vedere acest aspect, C.J.S.U. a hotărât să amâne pentru moment impunerea măsurii carantinării orașului. Cu toate acestea, situația este în dinamică și îndeaproape urmărită și analizată, iar dacă numărul cazurilor și incidența vor crește, această măsură va fi instaurată fără ezitare. Grupul de lucru C.J.S.U se va reuni la începutul săptămânii viitoare pentru o nouă evaluare a datelor.” anunță CJSU.

Fiți vigilenți, evitați aglomerațiile

Ce mesaj a transmis CJSU: ”Mesajul C.J.S.U este de a fi vigilenți, de a EVITA AGLOMERAȚIILE, de a respecta regulile de protecție sanitară și distanțare fizică, precum și legislația în vigoare referitoare la starea de alertă.
De asemenea, recomandăm administratorilor magazinelor să ia măsuri de siguranță pentru a evita crearea de aglomerații în magazinele pe care le gestionează.

Share.

About Author

Lasă un comentariu