Candidații care deschid listele USR -PLUS la alegerile parlamentare din 6 decembrie, Lorant Sas și Emilian Gabor au dezbătut miercuri seara la BEX TV oferta politică a alianței, cu precădere pe zona justiției, sănătății și a relansării economice.
Emilian Gabor, candidatul pentru Senat al USR-PLUS a explicat că refacerea legilor justiției, afectate de modificările substanțiale făcute de PSD și aliații este esențială, așa cum e obligatorie relansarea activității DNA-ului și că nu întâmplător sloganul electoral principal al Alianței este” O Românie fără hoție”
. Lorant Sas (numărul 1 pe lista pentru Camera Deputaților) a vorbit despre prioritățile noii guvernări din care este convins că și USR-PLUS va face parte: ” Acum 4 ani nimeni n-ar fi crezut că mai poate fi pus sub semnul întrebării parcursul european al României, dar ultimii 3 ani, cu PSD la guvernare, ne-au arătat că am fost într-un mare pericol. Primul lucru pe care trebuie sa facă noul Guvern e sa repare ce a făcut in ultimul 3 ani PSD pe justiție, apoi trebuie sa reparam pe sănătate… si ținând cont de criza economică generată de această pandemie, trebuie sa venim cu măsuri urgente pentru ca sunt bani europeni programati pentru iesirea din criza. Si pe mijlocul anului viitor sa începem să vedem luminița de la capătul tunelului” a explicat Lorant Sas.
Umăriți întreaga emisiune aici:
Un comentariu
Paul
Motto:
“-Nu mai strângeți o vreme, bărbătește, mâna colegilor voștri și nu-i mai priviți senini în ochi.
-Lăsați să se întrevadă o urmă de sfială în privirea voastră. Fiți o vreme stingheri.
-Nu mai apăreți la televiziune.
-Nu mai scrieți în ziare.
-Nu vă mai ridicați glasul decât pentru o scurta căință, căci altfel îl ridicați din nou în minciună.
-Lăsați cuvintele să spună ceea ce spun; nu mai folosiți o vreme vorbele “demnitate”, “libertate”, “conștiință”, “dreptate”, “popor”. Nu asasinați aceste cuvinte.
-Renuntati la alibiuri morale spunându-vă că ați făcut neîncetat răul ca să puteți face din când în când binele.
-Să nu vă fie frică, ci doar, din când în când, o lungă și insuportabilă rușine”.
(Gabriel Liiceanu, “Apel către lichele”)
PSD-ul s-a aflat la guvernare timp de sapte ani și jumătate. Astfel, din aprilie 2012 până în octombrie 2019, țara a intrat pe mâna unor guverne cu pretentii de stânga, dar în realitate ultrapopuliste și anti-reformiste, în care PSD a jucat rolul central (vezi USL). Este cea mai lungă perioadă de după 1989 când PSD- un partid profund nedemocratic, organizat ca o mafie politică, a exercitat puterea o perioadă atât de lungă, de șapte ani și jumătate, cu o mică și irelevantă intrerupere de un an. Este vorba de toamna anului 2015 când PSD a pierdut doar funcția de premier, dar a păstrat intact controlul asupra puterii centrale și locale, lăsând pe post de figurant guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș. Această retragere strategică în plan secund le-a dat PSD-iștilor ocazia să atace alegerile din toamna anului 2016 de pe poziții de opozanți, crescându-și șansele de câstigători.
Asadar, guvernarea PSD, începută de Victor Ponta și continuată după alegerile din 2016 de Liviu Drangea prin slugile lui credincioase (Grindeanu, Tudose, Dăncilă), s-a caracterizat de la început până la sfârșit printr-un regres continuu de la valorile democrației, cu atacuri la temelia statului de drept care au pus in pericol parcursul european al României într-un ritm tot mai accelerat în anii 2016-2019.
Chiar si acum în perioada nefastă de criză sanitară generată de pandemia COVID-19, PSD atacă mereu măsurile guvernului liberal, în loc să fie mai rezervat si să manifeste mai multă decentă.